Slagharen ligt er weer opgeruimd bij

Als voorproefje op de Landelijke Opschoondag op zaterdag 18 maart, is in Slagharen donderdag en vrijdag al zwerfafval uit de bermen gehaald en uit het water gevist. Helemaal na de feestelijkheden van het carnaval, konden de plantsoenen en bermen wel een opruimbeurt gebruiken.

In Slagharen waren afgelopen donderdag en vrijdag bijna 400 leerlingen van drie scholen druk met het zoeken van zwerfafval. Van klein tot groot hielpen allemaal mee. De leerlingen van De Kwinkslag, De Regenboog en De Vonder uit Slagharen werden gewapend met gele hesjes, handschoenen, een grijper en een vuilniszak. Zelfs kinderen van BSO Wellewijs en Kinderopvang Kids & You deden gezellig mee.

 

Vele handen maken licht werk, dat gold ook afgelopen week. Elke groep kreeg een deel van Slagharen, zodat niet iedereen in hetzelfde vak zwerfafval ging verzamelen. Het was voor sommige kinderen vrijdag even extra spannend, want wethouder Werner ten Kate kwam ’s middags langs. Het spannende was er gauw vanaf, want de wethouder bleek heel aardig en maakte gezellig een praatje met de kinderen. Ten Kate nodigde de kinderen zelfs nog uit om naar het gemeentehuis te komen, zodat ze deze ook eens van binnen kunnen bekijken.

 

De opruimactie Slagharen Schoon, in het kader van Nederland Schoon, was een groot succes. Er zijn bijna drie grijze containers mee gevuld.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

 

Gerelateerde berichten