Scholieren leren over drank en drugs

Twee basisscholen in de gemeente Twenterand zijn afgelopen week bezocht door First Aid Vroomshoop. Uiteraard met het eerlijke verhaal, zonder te (ver)oordelen, over drank en drugs.

Afgelopen week zijn in Vroomshoop OBS De Schakel en in Den Ham CBS De Smithoek bezocht. First Aid Vroomshoop wil graag voor de zomervakantie alle groepen 8 van alle basisscholen bezocht hebben.  First Aid Vroomshoop houdt deze actie in samenwerking met de gemeente Twenterand en Reclame Totaal.

 

Ook op deze twee scholen werd door de instructeurs Wilco Pekkeriet en Martin Krikken van First Aid Vroomshoop verteld over wat de risico’s zijn als je gaat drinken en of drugs gaat gebruiken. Hier ook weer zonder het bekende vingertje, want dat blijkt alleen maar averechts te werken. Er wordt op deze dagen is ook uitgebreid ingegaan op de risico’s die het drinken van alcoholvrije dranken die eigenlijk bedoeld zijn voor volwassenen kunnen veroorzaken.

 

En natuurlijk zijn er ook bij deze scholen de inmiddels bekende (vertrouwens) brievenbus achtergelaten, waar men vragen vertrouwelijk kan stellen. Deze vragen worden vertrouwelijk behandeld en alleen op verzoek of in overleg met de vragenstellers met derden gedeeld. Soms hebben ouders na een bezoek aan de school behoefte aan extra informatie. Dit kan via de school, maar ook via de website: firstaiddd.nl (inderdaad met 3xd).

Op de scholen worden posters achter gelaten waarop staat wat er behandeld is. Door middel van het scannen van de QR-Code achter elk onderwerp, kan iedereen alles nog eens rustig doorlezen. First Aid hoopt dat ouders hiervan gebruik gaan maken. Want mochten er nog kinderen antwoorden op de vragen willen, zoals waar ze mee zitten over gebruik van drank en of drugs, ook thuis een eerlijk antwoord kunnen verwachten.

Op deze site staan tips voor ouders, met o.a. afspraken over uitgaan, wat als een kind experimenteert enz.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Firstaiddd

Gerelateerde berichten