Saxenburgh zet ‘robot’ in als proef

Saxenburgh maakt sinds kort gebruik van een zogeheten RPA robot (Robot Process Automation). Deze robot wordt eerst als proef ingezet bij de administratieve afhandelingen voor verwijzing van patiënten naar de thuiszorg.

De robot moet de medewerkers van het Transferbureau flink wat werk uit handen nemen. Vooral als een patiënt met ontslag gaat uit het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg of uit bijvoorbeeld de Revalidatie Unit. Als de patiënt dan thuis nog wel zorg nodig heeft, regelt het Transferbureau van Saxenburgh dat de aanvraag naar de thuiszorgorganisatie vlekkeloos verloopt. Deze aanvraag vraagt veel administratieve handelingen, die de nodige tijd kosten. Daarom is de RPA in het leven geroepen.

Eén druk op de knop
Samen met leverancier Tingk heeft ICT van Saxenburgh het proces van de aanvraag geïnventariseerd en vertaald naar geautomatiseerde stappen. Deze stappen kan de robot door middel van RPA kan uitvoeren. Hiermee vergt het invullen van de aanvraag naar thuiszorg slechts één druk op de knop en is de patiënt gereed voor overdracht naar de thuiszorgorganisatie.


Saxenburgh Thuis
Saxenburgh levert verschillende soorten van zorg, ook thuiszorg via Saxenburgh Thuis. De computersystemen sluiten nauw op elkaar aan, waardoor overdracht naar Saxenburgh Thuis zonder administratieve rompslomp plaatsvindt. Om de overdracht naar andere thuiszorgorganisaties te vereenvoudigen, is de RPA robot ontwikkeld. Als de proef aan de verwachtingen voldoet, volgt verdere uitrol.

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Saxenburgh

Gerelateerde berichten