Saxenburgh verblijd met geschenken

Het Vrouw-Kind Centrum van het Saxenburgh Medisch Centrum is onlangs enorm verrast met een gift van Kirsi Vredenborg. Ze heeft dit jaar 25 jaar diabetes. Dankzij een door haar georganiseerde doneeractie kon ze de kinderafdeling verblijden met speelgoed voor de kinderen in het Hardenbergse ziekenhuis.

Kirsi Vredenborg weet uit eigen ervaring wat het betekent om als kind in het ziekenhuis te komen. Ze is 27 jaar en heeft al 25 jaar diabetes. Kirsi: “Om er iets positiefs van te maken, besloot ik een doneeractie te organiseren voor de kinderafdeling van het Saxenburgh Medisch Centrum. Er was een aardig verlanglijstje met spullen die aan vervanging toe waren; boeken, ballen, speelgoed. Maar ook een projectielampje om de onderzoekkamer wat op te fleuren en troostcadeautjes, die altijd welkom zijn. In plaats van één ding te kiezen, heb ik een geldinzamelingsactie gehouden in augustus. Ik ben hierbij enorm gesteund en heb een mooi bedrag opgehaald, waardoor ik bijna alle wensen heb kunnen vervullen.”

 

Lokaal

Ze koos ervoor om haar inkopen bij de plaatselijke winkels te doen, om zo de lokale middenstand te steunen. “Tevens heb ik donaties ontvangen, zoals nieuwe spelletjes voor in de gezinskamer en gehaakte en gebreide knuffels voor de langdurig zieke kinderen. Ik ben zeer dankbaar voor alle donaties en steun die ik heb ontvangen. Ik hoop dat ik heb kunnen bijdragen bij het afleiden en helpen ontspannen van de kinderen.”

 

De medewerkers van het Vrouw-Kind Centrum van het Saxenburgh Medisch Centrum zijn uiteraard ontzettend blij met alle cadeaus. Zij bedanken Kirsi en wensen haar alle goeds toe.

 

 

Fotobijschrift: ‘Jubilaris’ Kirsi Vredenborg (links) overhandigt de cadeaus aan Ilse Eijlerts, medisch pedagoog in het Saxenburgh Medisch Centrum.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Saxenburgh Medisch Centrum

Gerelateerde berichten