Meer dan 50 jaar stichting 55+ Actief

Stichting 55+ Actief Gramsbergen bestaat al meer dan 50 jaar. En dat was tijd voor een grote viering met een heel gezellige avond in MFC De Binder.

Op initiatief van mevr. van Hout werd in 1970 in Gramsbergen de Commissie Bejaardenwerk opgericht. Het was het begin van de uiteindelijk succesvolle stichting 55+ Actief Gramsbergen. Destijds was er op 7 april de eerste gezellige avond in het Dorpshuis. Medewerking verleenden de zangvereniging Euphonia, muziekvereniging SDG uit Ane en een bejaarden toneelgroep uit Coevorden. ‘Er werd invulling gegeven aan het bevorderen en zo nodig uitvoeren of doen uitvoeren van een geïntegreerd welzijnsbeleid voor personen vanaf de leeftijd van 55 jaar die wonen in Gramsbergen en omgeving.’, zoals het tegenwoordig in de stichtingsakte staat.

Anno 2022 zijn er maar liefst 12 gevarieerde clubactiviteiten voor de 650 leden. Met Volleybal, Jokeren, Gymnastiek, Koersbal, Klaverjassen, Biljarten, Muziek mondharmonica. Maar ook Handwerken, Fietsen, Jeu des Boules, Dagtocht reizen en vanaf april volgend jaar de scootmobielclub. En dat allemaal naast de acht ledenbijeenkomsten op de laatste vrijdag van de maand in dorpshuis De Binder. Met daarin ook veel afwisseling in de vorm van presentaties of uitvoeringen op het gebied van toneel, cabaret, zang en muziek.

 

Feestavond en logo

Zo was er ook tijdens de door corona verlate en gezellige viering van het 50-jarig bestaan in De Binder, veel afwisseling in de vorm van presentaties of uitvoeringen op het gebied van toneel, cabaret, zang en muziek. In een volle zaal hield huidig voorzitter Roelof Altena vrijdag 2 december een jubileum-inleiding. Daarna was het aan Gerda Cuperus-Heij (voorzitter periode 1998-2006) om samen met hem de moderne versie van het 55+ Actief Gramsbergen logo te presenteren.

Vervolgens genoten de meer dan 200 bezoekers van het cabaret optreden van Twee Recht Twee Averecht. De vier komische dames Janete van Veen, Alie Stroeve, Janet Marks en Lucina Bolding kwamen met ‘Valse Trek’ cabaret. Met een lachwekkende voorstelling vol humoristische en hilarische sketches werd het leven van alledag met een knipoog en de nodige kwinkslagen flink op de hak genomen.

 

Tekst en foto’s: Harry Kruiper, Omroep NOOS

 

Gerelateerde artikelen