Ruim 1100 euro voor Stichting Mavuvu

Venekloeten Fonds heeft zaterdag een cheque ter waarde van 1.134,70 euro aan Stichting Mavuvu mogen overhandigen.

In de Hofresidentie de Baron in Dedemsvaart vond zaterdag de Patskloetshow plaats. Deze jaarlijkse playbackshow wordt altijd georganiseerd door Carnavalsvereniging de Venekloeten. Ook deze avond gaf een bonte verzameling van artiesten acte de présence. Er was een vol programma met vele hits en lollige sketches. Door jong en oud is er een geweldige show neergezet voor alle aanwezigen.

Cheque voor Mavuvu

Hoogtepunt van de avond was de uitreiking van het Venekloeten Fonds. Dit jaar was het goede doel Stichting Mavuvu. Tijdens de carnaval is 1.134,70 euro opgehaald door de Raad van Elf. Dit bedrag werd zaterdagavond aan Sharon Welleweerd van stichting Mavuvu overhandigd. Sharlon Welleweerd heeft in 2015 de stichting Mavuvu opgericht. Het bedrag van het Venekloeten Fonds komt volledig ten goede aan de verdere bouw van de verslavingskliniek voor minderjarigen in Malawi. Want een van de doelen van de stichting is jongeren met verslavingsproblemen in Malawi een betere toekomst te kunnen geven.

CV de Venekloeten

Al ruim voor de oprichtingsdatum 8 april 1975 van CV de Venekloeten werd er in Dedemsvaart carnaval gevierd. Dansschooleigenaar Wolter Drenth hield al sinds de midden jaren zestig een carnavalsavond voor zijn leerlingen. Eind jaren zestig werd er ook in Pink-Tie aan de Langewijk carnaval gevierd. Weliswaar ook op bescheiden schaal – alleen de zaterdagavond – maar toch wordt het voormalige jeugdcentrum beschouwd als één van de bakermatten van carnavalsvereniging ‘De Venekloeten’.  Zodra het carnaval begint, wordt Dedemsvaart Kloetendonk genoemd.

 

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: CV de Venekloeten

Gerelateerde artikelen