Altijd al eens een bus willen besturen?

Je ziet ze vaak op de weg, wellicht zit je er (regelmatig) wel eens in: een bus. Mocht je je altijd al eens hebben afgevraagd hoe het is om een buschauffeur te zijn, is er goed nieuws! Op zaterdag 29 oktober kan je een kijkje nemen bij Gebo Tours Nieuwleusen en ervaren hoe het is om een buschauffeur te zijn.

Ze zijn onmisbaar op een gemiddeld stukje snelweg: bussen. Of het nu een schoolklas is, een werkafdeling of een sportvereniging. Het is dé manier om groepen mensen te vervoeren naar een andere plek. Altijd al eens zelf willen ervaren hoe dat is? Dat kan! Met ruim 200 buschauffeurs door heel het land houdt Gebo Tours Nieuwleusen aan de Den Hulst 134 een inloopdag op zaterdag 29 oktober vanaf 09.00 tot 15.00.

Tijdens deze inloop dag krijg je een unieke kans om te mogen ervaren hoe het is om een buschauffeur te zijn. Dat is niet alleen een bus besturen, maar ook alles er om heen. Zo kan je in gesprek komen met verschillende chauffeurs van Gebo Tours. Daarnaast mag je zelf een stukje rijden in een les bus en mag je de comfortabele chauffeursstoel komen testen.

Daarnaast kan je ook een kijkje nemen op het kantoor. Hoe komen de ritten tot stand? Hoe wordt een planning gemaakt? Zo krijg je een totaalplaatje van hoe een busrit tot stand komt. En dit allemaal natuurlijk onder het genot van een lekker kopje koffie en een hapje!

En mocht je dan uiteindelijk helemaal verliefd zijn geworden op het chauffeur-vak, dan is er goed nieuws! Vanuit Gebo Tours is er een geheel verzorgde opleiding tot buschauffeur mét baanzekerheid. Zo zit je voor je het weet zelf achter het stuur.

Tekst: Jeffrey Varweg, Omroep NOOS

 

Gerelateerde berichten