Rechtszitting over aanpak bandenbedrijven met tijgermuggen


Het platform ‘Stop invasieve exoten’ had de minister voor Medische Zorg gevraagd om handhavend op te treden tegen bandenbedrijven in Montfoort, Lelystad, Almere, Emmeloord, Hardenberg, Assen, Etten-Leur en Weert, waar in 2018 tijgermuggen waren aangetroffen.



Na meerdere keren uitstel, vindt aanstaande vrijdag bij de Rechtbank Rotterdam een zitting plaats naar aanleiding van dit handhavingsverzoek dat de stichting eind 2018 had ingediend. De zitting is vrijdag 26 februari om 10.35 uur bij de Rechtbank Rotterdam en zal ongeveer 20 minuten duren.

De minister verklaarde het verzoek aan het eind van de procedure niet-ontvankelijk omdat de bedrijfsnamen niet genoemd waren. Omdat de minister in strijd met de wet het platform niet de mogelijkheid heeft geboden om het verzoek aan te vullen, en omdat de minister de bedrijfsnamen ten onrechte geheim had gehouden, is het platform in verzet gegaan tegen de uitspraak. De minister had direct na ontvangst van het handhavingsverzoek op dit gebrek moeten wijzen, en het platform in de gelegenheid moeten stellen om dit gebrek te herstellen.

Gerelateerde berichten