Herinrichting haven Hardenberg van start

De haven in Hardenberg krijgt voor de start van het zomerseizoen een nieuwe inrichting. Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang.

De huidige steigers in de havenkom worden weggehaald en in het opslagdepot naast de vechtbrug verzameld voor hergebruik. In de havenkom worden straks nieuwe steigers aangelegd. De aanlegsteigers die uit de havenkom zijn verwijderd worden hergebruikt. Na voorbereidende werkzaamheden, zoals baggeren en het aanleggen van stroomvoorzieningen, worden deze steigers langs de wandelpromenade gelegd.

Het aantal aanlegplaatsen wordt zo flink uitgebreid. Met de steigers in de havenkom en de steigers langs de wandelpromenade, liggen er straks over een lengte van circa 90 meter steigers voor passanten. Langs de havenweg wordt circa 45 meter aan drijvende steigers  gelegd. Hier is ook plek voor de rondvaartboot om aan te leggen.

Na de herinrichting biedt de haven plek aan circa 45 bootjes. Het precieze aantal is erotik film izle afhankelijk van de grootte van de bootjes. De haven zal in mei, voor de aanvang van het zomerseizoen, gereed zijn.

Ook zijn er plekken voor de verhuur van bootjes. Er is voldoende ruimte voor de bootjes om te manoeuvreren. De haven kan ’s avonds worden afgesloten. In de haven wordt het stroomscherm verhoogd om te voorkomen dat de binnenhaven verzandt.

Het definitieve ontwerp van de haven in Hardenberg © Gemeente Hardenberg

 

Gerelateerde artikelen