Project Vechtrijk Gramsbergen van start

De gemeente Hardenberg en waterschap Vechtstromen willen een begin maken met het project Vechtrijk Gramsbergen.

“Eén van de onderdelen uit de visie die voor ons als gemeente belangrijk is, is de inrichting van een voor bewoners aantrekkelijk gebied tussen Gramsbergen en de Vecht. In dat gebied komt ruimte voor ontspanning en recreatie en er wordt een waterverbinding vanaf de Vecht naar Gramsbergen gemaakt met aanlegplaatsen voor bootjes”, zegt wethouder Alwin te Rietstap. Zo brengen we de beleving van de Vecht dichter naar de stad toe.”

Het waterschap start met het maken van een stromende nevengeul in het gebied tussen De Haandrik en de stad. Wim Stegeman, dagelijks bestuurslid van waterschap Vechtstromen: “De nevengeul is voor ons als waterschap belangrijk en wordt een smalle beek. In een nevengeul zit meer afwisseling en stroming dan in de hoofdloop van de Vecht. De plannen willen we nog voor de zomer samen met Gramsbergen uitwerken naar een ontwerp. Na de zomervakantie kunnen we dit ontwerp aan de inwoners laten zien. Daarna kan het ontwerp definitief worden gemaakt.”

De gemeente Hardenberg en waterschap Vechtstromen houden 10 mei een informatieavond over het project. Deze is voor alle inwoners van Gramsbergen en overige belangstellenden. Tijdens de avond wordt u bijgepraat over het project en kunt u vragen stellen. Vanwege corona wordt het een online avond.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar vechtrijkgramsbergen@hardenberg.nl. U krijgt dan een link toegestuurd om de avond bij te wonen. De bijeenkomst duurt van 19.30 – 20.30 uur. De informatieavond is ook op een later tijdstip terug te kijken.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Gemeente Hardenberg

Gerelateerde berichten