Twee raadsleden koninklijk onderscheiden

Rein Jonkhans en SakeChristiaan Stelpstra hebben dinsdagavond een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.

Burgemeester Maarten Offinga van de gemeente Hardenberg mocht dinsdag 29 maart twee Koninklijke Onderscheidingen uitreiken. Dit gebeurde tijdens een bijzondere raadsvergadering waarin afscheid wordt genomen van de oude raad. Raadsleden SakeChristiaan Stelpstra van de ChristenUnie en Rein Jonkhans van de Partij van de Arbeid zijn onderscheiden voor hun inzet als raadslid.

 


Rein Jonkhans
De heer Rein Jonkhans werd op 11 april 2006 beëdigd als raadslid voor de PvdA. Hij is daarmee 16 jaar raadslid geweest en heeft 4 raadsperiodes volbracht. De heer Jonkhans was eveneens fractievoorzitter van de PvdA. Tijdens zijn lange raadsperiode maakte hij zich vooral hard voor de themas natuur, biodiversiteit en duurzaamheid. Naast raadslid is de heer Jonkhans werkzaam bij de provincie Overijssel.

 


Sake-Christiaan Stelpstra
De heer Sake
Christiaan Stelpstra werd op 11 maart 2010 raadslid voor de ChristenUnie. Hij is 12 jaar (3 raadsperiodes) raadslid geweest. In de zomer van 2017 werd hij fractievoorzitter en bleef dat tot 22 december 2021. De heer Stelpstra richtte zich vooral op de financiën van de gemeente. Hij was ook lid van de Rekenkamercommissie en lid van de vertrouwenscommissie bij de benoeming van de nieuwe burgemeester. De heer Stelpstra is werkzaam als HRmanager op Schiphol.

 

Vanwege hun jarenlange inzet voor de samenleving als raadslid zijn beide heren nu benoemd tot Lid in de Orde van OranjeNassau.

De 13 raadsleden waarvan dinsdagavond afscheid is genomen:

Gerelateerde artikelen