Is Capfun wel zo wenselijk in Hardenberg?

Het CDA vraagt zich af of het wel zo wenselijk is dat er meer campings in Hardenberg Capfun-vakantieparken worden.


In de gemeente Hardenberg zijn er inmiddels al twee Capfun-vakantieparken. Dat zijn Capfun Het Stoetenslagh in Rheezerveen en Capfun de Sprookjescamping in Rheeze. De Sprookjescamping is ook wel bekend als De Vechtstreek. Beide parken zijn op de website van Zoover beoordeeld met vijf sterren. Het CDA is verontrust over de ontwikkelingen van Capfun in de regio.

 

Daarom schrijft de CDA-fractie in een brief aan het college van B&W het volgende:
“Als CDA fractie hebben wij vernomen dat op dit moment meerdere campings in onze gemeente zijn overgenomen door Capfun! Nu is onze eerste vraag: klopt dit en bent u als college hiervan op de hoogte?”

 

De gemeente Hardenberg staat bekend als een gebied waar het ‘goed wonen, werken en recreëren is …’, aldus het CDA. De partij wil graag dat de uitstraling van het recreatieaanbod dit imago blijft versterken. En daar draagt volgens de CDA-fractie Capfun niet positief aan bij. Daarom vraagt de fractie zich af of het wenselijk is dat de capaciteit, van de door Capfun overgenomen vakantieparken, met globaal 70% wordt verhoogd.

“Past deze ontwikkeling binnen de plannen van de gemeente Hardenberg? En heeft u als college ook in beeld welke extra verkeersdrukte dit eventueel met zich mee zal brengen, in en om Rheeze? Wij wachten met interesse het antwoord af”, laat Teun Wolbers namens de CDA-fractie weten.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: CDA Hardenberg

Gerelateerde berichten