Lezing over hoogsensitiviteit als kwaliteit

Esther Bergsma komt woensdag 10 mei naar Hardenberg om een lezing te geven over hoogsensitiviteit. Esther is Expert Hoogsensitiviteit en haar lezing heet: leer hoogsensitiviteit als kwaliteit te benutten.

Over Esther Bergsma

Esther Bergsma is expert Hoogsensitiviteit. Vanwege haar kennis en ervaring wordt zij vaak gevraagd haar expertise te delen. Ze is sociaalwetenschappelijk onderzoeker. Daarnaast is zij auteur van vijf boeken, vele artikelen en honderden blogs, spreker en docent. Meer informatie over Esther en haar platform is te vinden via de website www.hoogsensitief.nl.

Hoog sensitiviteit

Aan de ene kant zijn hoogsensitieve personen heel sociaal. Ze hebben een groot inlevingsvermogen. Zorgen graag voor anderen en voelen hun behoeftes aan. Aan de andere kant vinden veel hoogsensitieve volwassenen het lastig sociale contacten te onderhouden. Ze zijn geregeld teleurgesteld in vrienden. Vaak putten (oppervlakkige) gesprekken hen uit. Als je als hoogsensitief persoon je eigen karakter beter begrijpt, geeft dit een gevoel van erkenning en herkenning. Het helpt je hoogsensitiviteit als kwaliteit te zien en de voordelen ervan goed te gebruiken.

Wat leer je van Esther

Tijdens de lezing vertelt Esther wat hoogsensitiviteit nu precies inhoudt. Tevens vertelt ze hoe het brein werkt. Ook hoe je als hoogsensitief persoon daar je voordeel mee kunt doen. Dit kan zowel op het werk als privé prettig zijn. Woensdag 10 mei zult u een interactieve presentatie zien, waarbij Esther antwoord geeft op al je vragen over hoogsensitiviteit.

 

 

Aanmelden lezing

Aanmelden voor deze lezing  kan via www.biblitoheekardenberg.nl/activiteiten.
De kosten zijn inclusief koffie of thee. De aanvang is om 20.00 uur.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Bibliotheek Hardenberg

 

 

Gerelateerde berichten