Politie zoekt getuigen van verkeersconflict in Hardenberg

Politie Hardenberg is op zoek naar getuigen van een verkeersconflict dat zich zaterdagavond afspeelde in Hardenberg.

De politie kreeg zaterdagavond een melding van een aanrijding met letsel op de oprit van de N34 bij Hardenberg. De politie kreeg de melding zaterdag rond 22.45 uur. Het bleek echter niet te gaan om een aanrijding, maar om een verkeersconflict. De agenten troffen in de berm van de oprit een personenauto aan, die even daarvoor betrokken was bij een onderling conflict.

Volgens de bijrijder van deze personenauto waren er in Hardenberg al diverse irritaties ontstaan tussen de bestuurder van deze personenauto en een bestuurder van een pick-up. De bijrijder liet weten dat het om diverse inhaalpogingen ging en de politiewoordvoerder liet weten dat ze elkaar de berm in probeerden te drukken.

Toen de auto’s vanaf de Koningsspil in Hardenberg de oprit richting Witte Paal opreden wist de bestuurder van de pick-up de personenauto tot stoppen te dwingen door hem de berm in te drukken. Daarop stapte de bestuurder van de pick-up uit en trapte de spiegel van de personenauto kapot. Dit lokte de bestuurder van de personenauto weer uit om achterop de pick-up te springen. Daarbij reed de bestuurder van de pick-up snel weg richting Witte Paal en viel de jongeman van de bak af. Bij de val raakte de jonge man gewond en is naar het ziekenhuis in Hardenberg gebracht.

Het zou gaan om een donkerkleurige pick-up auto. Deze is nog spoorloos. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar mogelijke getuigen. Mogelijk hebben passerende weggebruikers tussen 22.30 en 22.45 uur iets gezien van het conflict. Bellen met de politie kan via: 0900-8844.

Gerelateerde artikelen