Strijd tegen Batten: Pleun’s Regenboogijsje brengt hoop en verandering

Ondernemers met een hart gezocht om Pleun’s missie te ondersteunen

Op de recente horecabeurs in Hardenberg trok een opvallende stand de aandacht, waar een gedreven vader het aangrijpende verhaal van zijn dochter Pleun deelde met onze verslaggever.

Pleun’s Regenboogijsje: Smakelijk ijs met een serieuze boodschap

Pleun, een vrolijk 10-jarig meisje uit Deventer, is één van de slechts 60 kinderen in Nederland die lijden aan de zeldzame en dodelijke ziekte van Batten. Deze stofwisselingsziekte heeft op dit moment geen behandeling en leidt tot snel afnemend gezichtsvermogen, epilepsieaanvallen, geheugenverlies, en kinderdementie.

Pleuns ouders, vastbesloten om meer onderzoek naar Batten mogelijk te maken, organiseerden verschillende acties voor bewustwording en naamsbekendheid. Samen met ijsprofessor Matthijs Maassen ontwikkelden ze ook Pleun’s Regenboogijsje, waarvan een deel van de opbrengst naar het goede doel #voorpleun gaat.

Een ijsje met een missie – Pleun’s verhaal

Pleun, die vlak na de diagnose in 2019 al vrijwel blind werd, heeft met de hulp van zanger Snelle als vriendje en ambassadeur, haar eigen regenboogijsje gecreëerd. Dit kleurrijke en smaakvolle ijsje is niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook een symbool van hoop en steun voor de strijd tegen Batten.

De Ziekte van Batten: Een genadeloze strijd

Batten is een dodelijke stofwisselingsziekte die vrijwel uitsluitend bij kinderen voorkomt. Het veroorzaakt snel afnemend gezichtsvermogen, epilepsieaanvallen, geheugenverlies en uiteindelijk kinderdementie. Kinderen met Batten verliezen spierkracht, komen in een rolstoel terecht en overlijden tussen het 15de en 25ste levensjaar.

Bron: www.beatbatten.nl

Het verhaal achter het ijsje: Van droom naar werkelijkheid

In februari 2020 mocht Pleun haar eigen fruitijs ontwerpen in het IJslab van IJsprofessor Matthijs Maassen in Nijmegen. Ondanks haar beperkte zicht koos Pleun voor de regenboogkleuren, die nu symbool staan voor haar kracht en doorzettingsvermogen. Het succesvolle ijsje, oorspronkelijk verkrijgbaar in de horecazaak van Pleuns ouders, is nu beschikbaar voor verkoop in heel Nederland.

Elk ijsje is uniek en draagt bij aan een betere toekomst

Pleun’s Regenboogijsje is niet zomaar een ijsje; het is fruitig, handgemaakt, natuurlijk, vegan, lactosevrij en glutenvrij. Met een bestelling vanaf 200 ijsjes kun je proberen of dit iets voor bijvoorbeeld jouw horecazaak, camping of evenement is!

Doe mee en maak een verschil

Wil je de missie van Pleun ondersteunen? Neem contact met op via het contactformulier en geef kinderen met de ziekte van Batten een kans op een betere toekomst. Samen maak je het verschil!

Ben je particulier en wil je toch ondersteunen, kijk dan eens in de webshop van Pleun’s regenboogijsje : www.regenboogijsje.nl/webshop/


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper

foto: https://www.regenboogijsje.nl/
foto: https://www.regenboogijsje.nl/

Gerelateerde berichten