Solocontrabassist James Oesi & pianist Djuwa Mroivili zondag 18 februari bij Skoa concerten in Balkbrug

De bijzondere solist James Oesi komt met pianist Djuwa Mroivili naar de Skoa concerten in de Reestkerk in Balkbrug.

Zondag 18 februari speelt deze van origine Zuid Afrikaanse contrabassist klassieke muziek, naast beroemde namen als Antonín Dvořák, Johannes Brahms en George Gerswhin plaatsen Mroivili en Oesi klassieke componisten van kleur uit dezelfde tijd in dezelfde rij. Ziet u ook https://www.skoaconcerten.nl/james-oesi-en-djuwa-mroivili/ en het korte item dat NPO Klassiek al maakte over dit project: https://www.facebook.com/NPOKlassiek/videos/3431490323808335.

Contrabas in de hoofdrol

Een bijzonder concert, want je ziet contrabas niet vaak in de hoofdrol. James Oesi doet dat met verve. Sinds zijn komst naar Nederland in 2009 i hij een bekend gezicht in de klassieke muziekwereld. Hij is een graag geziene gast in programma’s als Podium Klassiek, Op1, op NPO Radio 4 en NPO Radio 1. Hij tourde internationaal in onder andere Frankrijk, Engeland en Zuid Afrika en speelt in Nederland in grote zalen en festivals als het Concertgebouw, De Doelen, Wonderfeel en November Music.

Djuwa Mroivili

Djuwa Mroivili (1998, Amsterdam) is pianist, docent en activist en studeert klassieke muziek aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Mroivili zoekt naar manieren om systemen die een exclusieve klassieke muziektraditie in stand houden te ontmantelen, met name in het (kunst)onderwijs. In haar werk laat ze de prachtige klassieke muziek van verscheidene onterecht vergeten zwarte componisten van de Afrikaanse diaspora weerklinken.

James Oesi

Ziet u hier (https://jamesoesi.com/about/) voor een uitgebreide biografie van James Oesi. Via zijn YouTube kanaal (https://www.youtube.com/@JamesOesi) kunt u opnames van hem zien en horen.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto’s: Management James Oesi

Gerelateerde berichten