Overname Moderna door Elis

In 1964 zetten Henk en Leida Olsman met trots en enthousiasme de eerste stappen van Moderna. In 1988 trad Herman Olsman, hun zoon, toe tot het bedrijf en werkten ze gezamenlijk hard aan de groei van Moderna. Na jaren in het centrum van Hardenberg, breidden zij hun horizon uit naar Gramsbergen, waardoor Moderna haar groei kon voortzetten.

In 1999 voegden de zwagers van Herman, Roel Stad en Gert Stroeve, zich bij Moderna, waarmee nieuwe gezichten en expertise werden toegevoegd. Deze stap betekende een belangrijk moment in de ontwikkeling van Moderna, dat in de loop der jaren uitgroeide tot een landelijk opererend familiebedrijf.

Verwoestende brand

Een ingrijpende gebeurtenis vond plaats op 9 oktober 2013, toen een verwoestende brand het gehele bedrijf in Gramsbergen in de as legde. Echter, binnen een jaar herrees Moderna met een nieuwe locatie in Hardenberg, en op 9 oktober 2014 werd het nieuwe duurzame pand aan de Frankrijkweg feestelijk geopend, onder grote belangstelling.

In de jaren die volgden, groeide Moderna uit tot een voorbeeld op zowel nationaal als internationaal niveau. De inspanningen op het gebied van innovatie en duurzaamheid bleven niet onopgemerkt als een van de meest duurzame wasserijen van Europa.

Directieteam

In 2018 trad Erik Jutstra toe tot het directieteam, waarmee hij zich voorbereidde op het vertrek van Roel. Samen met Herman en Gert werd een sterke samenwerking gerealiseerd en Erik werd uiteindelijk mede-eigenaar van Moderna.

Het motto ‘samen sterk!’ weerspiegelt de uitstekende samenwerking van alle betrokkenen bij Moderna. Ondanks grote zakelijke en persoonlijke uitdagingen is Moderna veerkrachtig gebleken en klaar voor de toekomst.

Aandelen overdracht

Vandaag is aangekondigd dat Moderna haar aandelen overdraagt aan Elis, marktleider in dienstverlening op de werkvloer. Elis, bekend voor onder andere bedrijfskleding, toilet- en vloerhygiëne, ongedierte bestrijding, schoonmaakproducten en cleanroom, betreedt hiermee tevens de Nederlandse horecabranche.

Xavier Martiré, CEO van Elis, verklaart: “De overname van Moderna zal het aanbod van de Groep in Nederland verbreden, vooral op het gebied van horecalinnen. We zijn verheugd om het management van Moderna en haar 400 fte (600 totaal) medewerkers te verwelkomen in Elis.”

Kansen voor de regio

Moderna’s huidige directie, bestaande uit Erik Jutstra, Gert Stroeve en Herman Olsman, heeft besloten hun aandelen over te dragen aan Elis. Erik Jutstra, Gert Stroeve en Herman Olsman benadrukken dat deze stap niet alleen mogelijkheden biedt voor verdere uitbreiding van het familiebedrijf en meer innovatie, maar ook werkgelegenheid behoudt met prachtige kansen voor de regio.

In een gezamenlijke verklaring zeggen zij: “Elis past perfect bij de manier waarop Moderna werkt. Samen met het huidige team en klanten willen we op de bestaande locatie groeien. Deze overname maakt Elis sterker in de markt en opent de deur naar nieuwe mogelijkheden, waardoor er ruimte ontstaat voor verdere groei, professionalisering en ontwikkeling.”

Elis is vastbesloten om de dienstverlening en afspraken van Moderna voort te zetten, en het bestaande team van Moderna blijft onveranderd en staat klaar om de huidige klanten van dienst te zijn.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Moderna

Gerelateerde berichten