Open Bedrijvendagen zeer succesvol

De twee Open Bedrijvendagen, afgelopen vrijdag en zaterdag, waren een groot succes voor scholieren en inwoners van de gemeente Hardenberg. Tijdens de Open Bedrijvendagen kon je bij zeventien verschillende bedrijven een kijkje nemen achter de schermen.

Vrijdag 16 september
Op vrijdag 16 september waren eerst scholieren aan de beurt. Ruim 250 scholieren van onder andere De Nieuwe Veste en Greijdanus in Hardenberg maakten hiervan gebruik. Tijdens de Open Dag konden de scholieren bij zeventien verschillende bedrijven een kijkje achter de schermen nemen om misschien wel een nieuwe passie te vinden waar ze mogelijk hun brood in willen verdienen. Op de zaterdag kon vanaf 10.00 tot 16.00 een kijkje genomen worden door iedereen uit de regio Hardenberg.

Eén van de zeventien bedrijven die hun deuren geopend hadden was Adventure Design aan de Loswal in Hardenberg. Adventure Design is gespecialiseerd in het ontwikkelen van grafische ontwerpen en marketing. Tijdens de rondleiding binnen het bedrijf kwam de toegevoegde waarde van een goed logo aan bod doormiddel van voorbeelden op een wielrennersfiets en pak. Ook waren er buiten diverse bezienswaardigheden.

Een unieke kans kon je krijgen bij het bedrijf Masévon aan de Molensteen in Hardenberg. Masévon is gespecialiseerd in verschillende (tech) technieken. Normaliter hanteert Masévon een streng foto en video beleid en houden ze vrijwel nooit een open dag. Alleen maakte ze voor deze keer een uitzondering. Tijdens de rondleiding werd onder andere de vacuümtechniek gedemonstreerd. Door deze techniek kan er gegarandeerd helemaal schoon gewerkt worden met technisch apparatuur.


Ook jongerencentrum Next Level van De Stuw aan de Gramsbergerweg had hun deuren geopend om kennis te maken met jongerenwerk. Tijdens deze open dag konden de jongeren in gesprek met jongerenwerkers om te ontdekken wat een jongerenwerker nou op een dag doet en welke activiteiten er worden georganiseerd door De Stuw.

Zaterdag 17 september
Alle inwoners van Hardenberg en omstreken kregen zaterdag de unieke kans om een kijkje in de keuken van verschillende bedrijven te nemen, tijdens de Open Bedrijvendag. Klokslag tien uur werd deze bij SCHURTER Electronics geopend door Niels Mulder van SCHURTER Electronics en Stendert de Vries van het Ondernemershuis voor Vechtdal. De Vries benadrukte het belang van de Open Bedrijvendag: Het is goed dat de inwoners van Hardenberg en omstreken de kans krijgen om te zien wat een prachtige bedrijven we hier hebben. Bovendien is het voor de bedrijven een mooi moment om potentiële nieuwe medewerkers kennis te laten maken met hun bedrijf.”

SCHURTER Electronics was de centrale locatie van deze dag, waar ook een aantal startende ondernemers, scholen en maatschappelijke organisaties zich presenteerden. Bezoekers werden rondgeleid door het bedrijf en kregen uitleg van de enthousiaste medewerkers. Op verschillende afdelingen lieten zij zien wat er komt kijken bij het maken van bedieningspanelen voor machines in de industriële en medische sector. Het was een gestaag komen en gaan van een grote variatie aan bezoekers.

Ook de andere deelnemende bedrijven verspreidt over de bedrijventerreinen werden goed bezocht. Groot materieel stond trots uitgestald, machines draaiden en medewerkers vertelden enthousiast over hun werk. Reacties van de deelnemende bedrijven varieerden van: “Wat een machtig mooie dag” tot “Zoveel mensen hadden we niet verwacht vandaag”. Er werden zelfs eerste contacten gelegd met potentiële nieuwe werknemers. Bij elkaar opgeteld was het zowel voor de bedrijven als de bezoekers een succesvolle dag!

 

Gerelateerde berichten