Ontmoeten, Grafiek 2022 bij HardenbergArt

Het cultuurplein van het LOC Hardenberg is vernieuwd. De bibliotheek en een deel van HardenbergArt zijn geïntegreerd zodat verschillende kunstwerken meer onder de aandacht zullen komen. De expositieruimte blijft echter op de bekende plaats en biedt momenteel ruimte aan ‘Grafiek 2022: ontmoeten’.

De eerste expositie op het vernieuwde cultuurplein van het LOC Hardenberg wordt zaterdag 12 november geopend. De expositie wordt zaterdag om 11.00 uur officieel geopend door de wethouder van Cultuur, Linda Verschuur.

Wim Jonkman en Jaap van Meeuwen

Aansluitend bij de tweejaarlijkse landelijke grafiekmanifestatie toont Wim Jonkman (1947) zijn werk. Werken van Wim Jonkman bevinden zich in de Kunstuitleen van HardenbergArt. Zijn litho’s aan de wanden vormen een perfecte combinatie met de objecten van Jaap van Meeuwen (1958). Zijn bronzen zijn expressief en figuratief. In deze expositie komen beide kunstenaars samen, ze maken gebruik van verbeelding, het karakteristieke beeld ondergaat een betovering en wijkt af van de werkelijkheid. De ‘ontmoeting’ heeft ook betrekking op het feit dat de kunstenaars plaatsgenoten zijn. In het dagelijks leven wonen en werken beiden sinds jaren in het Groningse Uithuizermeeden.

 

Open Dag

Zaterdag 12 november is er tevens een Open Dag. Er zijn workshops keramiek door Harrie Neutel, en grafische technieken door Andrej Andruchov waaraan u gratis kunt deelnemen.

 

De expositie is tot en met 30 december dagelijks te bezichtigen tijdens de openingsuren van het LOC Hardenberg
bij HardenbergArt, LOC Hardenberg. Parkweg 1a4, 7772 XP Hardenberg. www.hardenbergart.nl, info@hardenbergart.nl.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde artikelen