Kunst in de Herberg in de Vredehorst

In de Vredehorst aan de Zuidwoldigerweg 32 in Hoogeveen is zondag 13 november weer Kunst in de Herberg. Kunstenaars uit de regio tonen hun werk.

Al vele jaar tonen (semi-)professionele kunstenaars hun werk in de kerkzaal en de hal van de Vredehorst. Ook dit jaar zijn de organisatoren erin geslaagd een groot aantal kunstenaars uit de omgeving van Hoogeveen te vinden. In de hal staat een kraam van de Wereldwinkel met een uitgebreid assortiment (o.a. kerstdecoraties). Evenals ‘Eten in de Herberg’ is ‘Kunst in de Herberg’ onderdeel van de Herberg van de protestantse wijkgemeente de Weide, maar beiden vormen zelfstandige werkgroepen.

 

Thuishonk De Vredehorst

Het ’thuishonk’ van deze werkgroepen is De Vredehorst. Als doel hebben ze zich gesteld om een plek te creëren waar mensen gemakkelijk binnenstappen om in contact te komen met anderen. Zo organiseert de eerste werkgroep maandelijks een maaltijd in De Vredehorst. Zondag 12 november is er een expositie. Deze is te bezoeken van 11.00 uur tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Diverse exposanten

Schilderijen zijn er van Tiny Timmer, Koosje Zomer, Bertus Seinen, Vera Holdrinet, Gerrit Evers en Roelof Koobs. Egbertha Prins exposeert haar beelden en Wija en Rini van Dam tonen kunstzinnige doosjes. Anne Kuipers exposeert fotografisch werk. Carolien en Hilje van der Vinne en Jan Wolting zorgen voor floraal werk. Meer informatie over de deelnemers vindt u hier.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS

 

Gerelateerde artikelen