Ontdek het hoogveen in de Engbertsdijksvenen

Aan de rand van de gemeente Hardenberg ligt natuurgebied de Engbertsdijksvenen. Dit is een uniek natuurgebied in Nederland waar je nog zeldzaam hoogveen vindt. Ga op ontdekking in dit gebied samen met een gids.

Dit stille, uitgestrekte veenlandschap heeft een aantrekkingskracht op bijzondere planten en dieren. Niet voor niets is Engbertsdijksvenen een beschermd Natura 2000-gebied in Europa. Een restant van wat ooit een enorm hoogveenmoeras moet zijn geweest. Door het unieke milieu leven er bijzondere planten en dieren.

Hoe is het hoogveen ontstaan, en wat is ‘veen’ nou eigenlijk en wat is er nu zo bijzonder aan. Dit kun je zondag 13 november te weten komen tijdens een ontdekkingstocht door dit bijzondere natuurgebied. De wandeling gaat niet alleen over de paden. Daarom is een goede conditienodig. Ook is het raadzaam een lange broek en laarzen te dragen. Ontdek 13 november het bijzondere natuurgebied de Engbertsdijksvenen onder leiding van een gids.

Boek uw deelname online op www.staatsbosbeheer.nl/hoogveenengbertsdijksvenen. Op deze website vindt u meer informatie over de start locatie, tijden en prijzen. Let op: online boeken is verplicht om deel te nemen aan deze wandelingen.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS

 

Gerelateerde artikelen