Namen slachtoffers op Holocaust monument

De gemeente Hardenberg stelt 8.500 euro beschikbaar om de namen van Hardenbergse holocaustslachtoffers op het Holocaust monument in Amsterdam te adopteren.

Het gaat om de namen van 170 Joodse mensen die tijdens WO II uit Hardenberg zijn weggevoerd. Deze slachtoffers zullen nu ook in het monument verwerkt worden.

De aanzet voor het adopteren van namen in het Holocaust monument werd enige tijd geleden gegeven door een inwoner van de gemeente met vragen over de mogelijkheid voor het adopteren van namen van Hardenbergse holocaustslachtoffers in dit monument. Het gaat hier om namen van Joodse personen die in Hardenberg zijn geboren en/of hebben gewoond en tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd. Uitgebreid onderzoek leverde een lijst op met 170 namen van holocaustslachtoffers.

Het adopteren van die namen kost 8.500 euro (50 euro per naam). Het geld zal worden gebruikt voor het toevoegen van nieuwe stenen met namen en voor onder meer onderhoud van het monument, communicatie en educatieve doeleinden.

 

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Gemeente Hardenberg

Gerelateerde berichten