Infohuis Dedemsvaart vertelt

Het Infohuis, gevestigd in de hal van MFC De Baron, is er voor alle inwoners van Dedemsvaart en directe omgeving. Het is de plek waar je zonder afspraak naar binnen kunt lopen met vragen, voor een gesprek of gewoon voor een kopje koffie. Inwoners kunnen met allerlei vragen bij de vrijwilligers van het Infohuis terecht. Er er wordt veel gebruik van gemaakt. Wekelijks deelt één van de vrijwilligers een verhaal mee.

Helpen met eenmalige energietoeslag

Fijn deze week weer een inwoonster kunnen helpen met het aanvragen van de eenmalige energietoeslag. Ze kwam bij ons binnen en zei “ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen, mijn dochter is al op het internet begonnen met de aanvraag voor de energietoeslag, maar ze komt er verder niet uit.” Wij vroegen heeft u uw DigiD gegevens, ID kaart, formulieren waarop uw inkomen staan, bij u? “Ja”, zei ze, “ik heb zoveel mogelijk meegenomen”.

Door met haar DigiD in te loggen kwamen we bij de aanvraag en zagen dat vele gegevens al ingevuld waren. Het enige wat ontbrak waren de bijlagen. Mevrouw ontvangt AOW en een klein pensioentje. Wij hebben van haar ID kaart, bankpas, formulieren van het pensioen (2 verschillende fondsen) afbeeldingen gemaakt.

 

Even extra bankafschrift ophalen

Maar, helaas 1 formulier ontbrak, namelijk het formulier waarop te zien is hoeveel AOW ze kreeg. Mevrouw zei “ik zou niet weten waar ik dat moet vinden”, waarop wij vroegen heeft u een bankafschrift waarop staat dat u AOW ontvangt? “Ja, die heb ik, maar niet bij mij, maar ik kan deze wel snel ophalen, ik woon hier om de hoek”. Zo gezegd, zo gedaan. Ondertussen hebben wij de andere formulieren gekoppeld aan haar aanvraag. En ja hoor, na een paar minuten kwam ze terug met een bankafschrift, hier ook een afbeelding van gemaakt en deze ook toegevoegd aan haar aanvraag en vervolgens de aanvraag verstuurd. En klaar!

 

Eind goed, al goed

Mevrouw heel blij dat het gelukt was, vroeg gelijk hoeveel geld we van haar kregen. Waarop we zeiden, nee hoor, onze dienstverlening is gratis. Advies: komt u er niet uit met het aanvragen van de energietoeslag, kom dan bij ons ‘Het Infohuis’. Wij zitten in de Baron in Dedemsvaart om u te helpen. Elke maandag van 14.00-16.00 uur, elke woensdag van 10.00-12.00 uur en elke donderdag van 14.00-16.00 uur.

 

Ingestuurd door: Het Infohuis Dedemsvaart
Tekstbewerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

 

Twijfelt u of u recht heeft op de eenmalige energietoeslag?

Zie onderstaande informatie. Is uw netto maandinkomen van uw huishouding lager dan het bedrag hieronder, dan kunt u op basis van uw inkomen in aanmerking komen voor de eenmalige energietoeslag. Staat uw situatie er niet bij? Neem dan contact op met de gemeente.

 Jongeren 18, 19 en 20 jaar

  • alleenstaande of alleenstaande ouder € 354,00
  • gehuwden, geen kind(eren) € 707,00
  • gehuwden, met kind(eren) € 1.117,00

Volwassenen 21 jaar en ouder tot AOW-leeftijd

  • alleenstaande of alleenstaande ouder € 1.432,00
  • samenwonenden/gehuwden € 2.046,00

Ouderen vanaf AOW-leeftijd en ouder

  • alleenstaande of alleenstaande ouder € 1.593,00
  • samenwonenden/gehuwden, 1 pensioengerechtigd, ander niet € 2.158,00
  • samenwonenden/gehuwden, beide pensioengerechtigd € 2.158,00

 

 

Het Infohuis Dedemsvaart bestaat sinds 3 juni 2021.

Wist u dat…..
* het infohuis er is voor alle inwoners van Dedemsvaart en omgeving?
* u zonder afspraak in de Baron te Dedemsvaart naar binnen kunt lopen?
* zij er zijn voor vragen, een gesprek of gewoon voor een kopje koffie?
* hun informatie en hulpverlening geheel gratis is?
* u terecht kunt met vragen over sociale contacten, vrije tijd, vrijwilligerswerk, wonen, huishoudelijke hulp, vervoer, mantelzorg?
* u ook voor geldzaken, digitale- en overheidsvragen bij hen terecht kunt?
* zij op de maandag- en donderdagmiddag van 14.00-16.00 uur in de hal van de Baron er voor u zijn?
* zij een e-mailadres hebben? info@infohuisdedemsvaart.nl
* zij ook telefonisch bereikbaar zijn? 0523 – 208360

Gerelateerde berichten