Ongekend hoog aantal bezoekers motormarkt

De allerlaatste motormarkt Hardenberg vond zaterdag plaats. Na 45 jaar valt het doek voor dit evenement, dat georganiseerd is door motorclub de Gasschoeve. Er kwam een ongekend hoog aantal bezoekers naar Manege Hoogenweg.

Liefhebbers van de Motormarkt Hardenberg hadden zaterdag 25 maart de laatste gelegenheid om de markt te bezoeken. En dat heeft de organisatie geweten. Er kwam een ongekend hoog aantal bezoekers naar Manege Hoogenweg. De bezoekers kwamen niet alleen uit Nederland, maar ook uit België en Duitsland. Veel bezoekers beschouwen Motormarkt Hardenberg vaak als een dag om ook weer eens met oude bekenden uit de motorwereld af te spreken.

                   

Met meer dan tienduizend vierkante meter oppervlakte in de (overdekte) manege en tent, én op het buitenveld behoort de Motormarkt Hardenberg tot de grootste van Nederland. Het is één grote ronkende show van klassieke, antieke motorfietsen en bromfietsen. Het weerzien van uw eerste motor of brommer en misschien treft u wel dé motor van uw dromen aan. Wie weet wat dat zal losmaken! De Motormarkt Hardenberg is een paradijs voor de liefhebber; complete gebruikte motoren, gerestaureerde motoren en brommers, tweedehands en nieuwe onderdelen. Zaterdag was het de laatste kans om op Motormarkt Hardenberg nog dat ene onderdeel te vinden voor brommer of motor.

 

Grote opkomst

Ondanks de vele neerslag, was het ontzettend druk en moesten bezoekers schuifelen door de modder. Eric van Olst van motorclub de Gasschoeve heeft zich jarenlang ingezet voor de motormarkt. De twee motormarkten per jaar, waren voor velen een hoogtepunt. De markt werd alleen maar groter en succesvoller. Maar nu is het tijd om afscheid te nemen. Het gebrek aan vrijwilligers is een groot probleem geworden en er is simpelweg niet genoeg mankracht om de markt draaiende te houden.

Eric is trots op wat er is bereikt en weet dat het beter is om te stoppen op het hoogtepunt. “Het was een zware beslissing, maar samenwerken met een andersoortige club zou de kwaliteit van de markt niet ten goede komen. De motormarkt heeft altijd een reputatie gehad vanwege het brede aanbod van motor en brommer onderdelen en accessoires, en ik wilde niet dat dit veranderde. De prijzen zouden omhoog gaan en de markt zou niet meer hetzelfde zijn”, verzucht Eric.

Afscheid om nooit te vergeten

Hoewel het een einde is, zal de motormarkt voor altijd een belangrijk onderdeel blijven van de geschiedenis en de motorliefhebbers die het bezochten. Eric koestert de herinneringen aan alle jaren dat de markt plaatsvond en is dankbaar voor alle bezoekers en exposanten die het evenement hebben gemaakt tot wat het was. Het was een afscheid dat ook de bezoekers niet snel zullen vergeten. Het parkeerterrein was veranderd in één grote modderpoel, vrijwel iedere auto had een zetje nodig om de uitgang te bereiken. Zelfs de wachttijden om het parkeerterrein af te komen liepen op naar een uur.

 

Vervolg

Toch komt er nog een vervolg op de motormarkt. Leerkes Motofun heeft het stokje overgenomen. Iedereen kreeg een flyer met informatie over een nieuwe motormarkt. Deze zal plaatsvinden op 7 oktober in de Evenementenhal in Hardenberg.

 

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten