Vitaal Vechtdal Challenge weer van start

De Vitaal Vechtdal Challenge is een gratis wandelprogramma van ruim 20 weken speciaal voor mensen met een chronische aandoening. Inmiddels hebben zich al ruim 80 inwoners uit het Vechtdal aangemeld. Wandel jij ook mee? Het motto is: Je kunt meer dan je denkt!

Ineke Hollak liep vorig jaar mee met de challenge in Ommen en deelt graag haar ervaring. “Meedoen kan ik echt iedereen aanraden. Je bouwt conditie op en je voelt je echt veel beter. Op advies van wandelcoach Yvonne ben ik met wandelstokken gaan lopen. Ze verbeterde mijn lichaamshouding waardoor ik rechterop ben gaan wandelen. Ik heb hierdoor meer houvast op onverharde grond en het wandelen voelt stabieler. Dat gaf mij vertrouwen om zelfstandig meer te gaan wandelen. De challenge heeft me meer opgeleverd dan ik dacht”.

 

Ineke had als doel om met de eindwandeling 3 kilometer te lopen, maar tijdens één van de trainingen liep ze al 8 kilometer. Tegen mensen die twijfelen wil ze zeggen: “Ga gewoon beginnen en doe mee! Iedereen die meedoet heeft wel wat, de één misschien wat meer dan de ander. Maar je doet vooral mee om jouw eigen doelen te bereiken. Er wordt heel goed naar jouw behoefte gekeken en geluisterd.” Daarnaast is het ook gewoon gezellig om samen te wandelen.

 

De challenge

Net als voorgaande jaren wordt er gewandeld in Hardenberg, Ommen, Dalfsen en Avereest. De challenge wordt op zaterdag 16 september afgesloten met een gezamenlijke wandeling van 3, 5 of 10 kilometer op een locatie in ons mooie Vechtdal. Dit jaar zal er tijdens de challenge nog meer aandacht worden besteed aan het hele jaar door blijven wandelen.

 

Startlocaties 2023

In 2023 starten er wandelgroepen in Hardenberg, Ommen, Avereest (Balkbrug en Dedemsvaart) en Dalfsen. Houdt voor de exacte startlocaties de website van Vitaal Vechtdal in de gaten.

 

Avereest en Dalfsen

Avereest en Dalfsen, iedere dinsdagavond om 19.00 uur
Eerste training start op dinsdag 4 april 2023.

Hardenberg en Ommen

Hardenberg en Ommen, iedere donderdagavond om 19.00 uur
Eerste training start op donderdag 6 april.

 

Gratis, maar niet geheel vrijblijvend

Het deelnemen aan de challenge is gratis, echter niet geheel vrijblijvend. Bij het aanmelden wordt er vanuit gegaan dat je aanwezig bent bij de trainingen. Mocht je toch een keer verhinderd zijn, dan graag van tevoren jezelf even afmelden bij de wandelcoach.

 

Meer informatie over de Vitaal Vechtdal Challenge is te vinden op www.vitaalvechtdal.nl/challenge. Hier kun je je ook aanmelden.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Vitaal Vechtdal

Gerelateerde berichten