Nieuwe website en huisstijl Gemeente Ommen

De gemeente Ommen heeft een nieuwe website en huisstijl. Het nieuwe ommen.nl is sinds dinsdag 25 oktober in de lucht, na een symbolische druk op de knop door burgemeester Hans Vroomen. “De website is gebruiksvriendelijk, actueel en ingericht op de bezoeker” aldus Vroomen.

Nieuwe website

Met de vernieuwing en verbetering van de website zet de gemeente een belangrijke stap in digitale dienstverlening. De nieuwe website is volledig in de nieuwe huisstijl van de gemeente, maar belangrijker is dat de digitale toegankelijkheid enorm is verbeterd. O.a. door de vormgeving, de verbeterde zoekfunctie en de weergave op mobiel of tablet. Er is meer focus op dienstverlening, waardoor een inwoner makkelijker vindt waar hij, zij of hen voor komt. Burgemeester Vroomen: “met de nieuwe website en huisstijl is Ommen weer helemaal bij de tijd en klaar voor de toekomst. Het is een mooie én belangrijke stap in onze dienstverlening”.

De nieuwe website blijft volop in ontwikkeling. De komende tijd gaan we verder met het herschrijven van teksten en worden formulieren zoveel mogelijk digitaal aangeboden. De nieuwe website wordt voortdurend verbeterd op basis van feedback van bezoekers en analyses over het gebruik van de website. Via de feedbacktool kan iedereen laten weten wat de ervaring is van het websitebezoek. Zo blijft de site aansluiten bij wat er leeft onder inwoners op dat moment.

Nieuwe uitstraling

“Ommen is een nuchtere en groene gemeente waar inwoners zich thuis voelen en toeristen genieten van de rust, ruimte en dynamiek. Dat stralen we uit met onze nieuwe huisstijl” legt Vroomen uit. Het agrarische karakter, de rijke geschiedenis, de uitgestrekte natuur en het toerisme komen hierbij aanbod. De vormen en iconen waarmee het nieuwe beeldmerk is opgebouwd, laten de diversiteit van onze gemeente zien. Allemaal staan ze voor iets dat Ommen typeert. Benieuwd naar het volledige verhaal achter de nieuwe huisstijl? Kijk op www.ommen.nl/nieuwlogo.

De huidige huisstijl van de gemeente Ommen is ruim 20 jaar geleden voor het laatst geüpdatet. Inmiddels is de samenleving en de rol van de overheid wezenlijk veranderd. En door het steeds breder wordende communicatiemiddelen pakket was er behoefte aan een eenduidige huisstijl die flexibel (on- en offline) inzetbaar is. Het doel daarbij is een professionele(re) uitstraling waarin het DNA van de gemeente Ommen tot uiting komt en waarin inwoners, organisaties, verenigingen en ondernemers zich herkennen. De inwoners van de gemeente Ommen konden tussen 4 en 17 juli 2022 kiezen uit twee verschillende huisstijlen. Bijna 900 stemmen werden uitgebracht.

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Gemeente Ommen

Gerelateerde berichten