Nieuwe school en hockeyvelden in Marslanden


De twee scholen in de Matrix zijn samen uit hun jasje gegroeid. Daarom wordt in de Hardenbergse wijk Marslanden wordt nog een school gebouwd. Dit nieuwe schoolgebouw komt op de noordhoek van de Plaggemarsweg en Havermarsweg.

De nieuwbouwwijk Marslanden Hardenberg groeit en krijgt steeds meer inwoners. Dat betekent dat er ook steeds meer kinderen wonen die naar school moeten. Omdat de Matrix te klein wordt voor twee scholen verhuist OBS De Kern naar een nieuw schoolgebouw in Marslanden. In dat nieuwe schoolgebouw komt ook een gereformeerde basisschool. CBS Marsweijde blijft in De Matrix.

De plannen voor schoolgebouwen in de gemeente Hardenberg staan in het Integraal Huisvestingsplan. Daarin komt OBS De Kern. Omdat er geen gereformeerde basisschool is in Marslanden, gaan veel leerlingen uit Marslanden naar GBS Doekes in Heemse. Dat is in de toekomst niet langer nodig, de Doekesschool wordt samen met De Kern gehuisvest in het nieuwe schoolgebouw. De gemeenteraad heeft met dit plan ingestemd. De voorbereidingen voor de nieuwbouw van de school zijn begonnen. Het duurt nog wel enige tijd voordat de nieuwe scholen de deuren openen.

Ook ruimte voor hockeyvelden

Aan de oostkant van het nieuwe schoolgebouw in Marslanden is plek voor de hockeyclub GZG. De hockeyclub blijft groeien en heeft behoefte aan meer ruimte in de vorm van een extra hockeyveld. Die ruimte is er niet op sportpark De Boshoek, waar de hockeyclub nu nog gevestigd is samen met voetbalclub HHC Hardenberg. Daarom verhuist de hockeyvereniging naar Marslanden. Doordat de scholen en de hockeyclub naast elkaar zitten, kunnen ze elkaars voorzieningen gebruiken, zoals bijvoorbeeld de parkeerplaatsen.


Gerelateerde artikelen