Inhaalslag reguliere zorg Saxenburgh Medisch Centrum

Saxenburgh is bezig met een inhaalslag van de reguliere zorg in het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg. De operatiekamers en reguliere spreekuren draaien op volle toeren.

Er is zelfs ruimte om omringende ziekenhuizen te ondersteunen. Toch worden er ook in Hardenberg nog steeds patiënten opgenomen met Covid-19. Wouter van der Kam, voorzitter van de Raad van Bestuur van Saxenburgh ziet de veilige en efficiënte indeling van zijn nieuwe, moderne ziekenhuis optimaal ten goede komen aan de inwoners van de regio.

“Ik zie een duidelijk verschil in onze mogelijkheden van opvang van coronapatiënten tussen de eerste en tweede golf,” stelt Wouter van der Kam. “Wij zijn in september verhuisd naar het nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum. Door de slimme inrichting kunnen wij hier de patiëntenstromen goed scheiden. Daardoor kunnen wij coronapatiënten beter isoleren en scheiden van andere zorg. Daardoor hebben wij de reguliere zorg weer kunnen opstarten. We draaien nu al enkele weken op 100%. Het doet ons goed dat wij ook mensen met bijvoorbeeld rug- of knieklachten weer snel kunnen opereren.”

Gerelateerde artikelen