Nieuwe Lading Hulp in Roemenië aangekomen met dank aan Roemenië Comité Bergentheim

Een vrachtwagen, beladen met een overvloed aan liefde en hulp, is recentelijk aangekomen in Roemenië dankzij het Roemenië Comité uit Bergentheim. Deze groep, bestaande uit 7 vrijwilligers, blijft een krachtige schakel in humanitaire inspanningen, met een missie om diverse projecten in Roemenië te ondersteunen.

Jaarlijks organiseert het comité twee transporten naar Roemenië, mogelijk gemaakt door sponsoring van lokale bedrijven. Een cruciaal onderdeel van deze inspanningen is de inzameling van oud ijzer, waarvoor een container achter Veenlust in Bergentheim klaarstaat om bij te dragen aan de financiering van deze initiatieven.

De meest recente vrachtwagen, beladen met 1 keuken, bedden, boxen, matrassen, kleding en meer, vertrok met de zorgvuldige hulp van vrijwilligers. De vaste chauffeur van het comité zorgt ervoor dat alles op het juiste adres wordt gelost. Hierna gaat de missie verder in een kleinere vrachtwagens en zelfs met paard en wagen, om de hulpgoederen naar andere adressen te brengen en gemeenschappen in nood te ondersteunen.

Naast deze transporten organiseert het comité jaarlijks verschillende evenementen om fondsen te werven en bewustzijn te creëren.
Benefietconcerten, oliebollenverkoop, bloemenacties, happen en trappen, motortourtochten, en deelname aan kerstmarkten zijn enkele van de manieren waarop de gemeenschap bijdraagt aan het welzijn van de Roemeense bevolking.

Voor degenen die willen bijdragen, is er de mogelijkheid om goederen te doneren op elke eerste zaterdagmorgen van de maand bij H.Benjamins op Parallelweg 11 in Bergentheim.
Kleding, dekens, breigaren, regenlaarzen, kinderledikanten en meer zijn van harte welkom.

Financiële bijdragen kunnen worden gestort op het rekeningnummer NL44RABO0364942363.

Volg het Roemenië Comité Bergentheim op Facebook voor regelmatige updates.


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper / Roemenië comité 

Gerelateerde berichten