Nieuwe griffier voor gemeenteraad Ommen

Silvia Dijk-Horenberg wordt voorgedragen als nieuwe griffier van de gemeenteraad van Ommen. Het voorstel om haar aan te wijzen wordt in de gemeenteraad van 24 november besproken.

Wanneer de gemeenteraad heeft ingestemd met haar aanwijzing, zal Dijk-Horenberg op 1 januari 2023 beginnen met haar nieuwe functie. Tot die tijd blijft Dick van der Harst de functie op interim basis vervullen.

Silvia Dijk-Horenberg

Silvia Dijk-Horenberg is 50 jaar en heeft ruime ervaring bij in de lokale democratie. Ze heeft ruime ervaring met leidinggevende en adviserende functies bij verschillende gemeentes, waaronder Ommen. In 2019 maakte ze heel bewust de overstap naar het griffier vak als plaatsvervangend griffier in Rijssen-Holten. Momenteel is Dijk-Horenberg nog raadsadviseur in de gemeente Almelo.

 

Ambitie en stappen vooruit

Als toekomstig griffier, kijkt Silvia echt uit naar haar overstap naar Ommen. “De raad van Ommen heeft ambitie om stappen vooruit te zetten, zowel inhoudelijk als procesmatig. De gelegenheid die geboden wordt om naast zorgvuldige ondersteuning van het besluitvormingsproces ook vernieuwing door te voeren, maakt mij erg enthousiast!”

 

Raadsgriffie

Bij de raadsgriffie kunt u terecht als u invloed wilt uitoefenen in de gemeenteraad. Bijvoorbeeld, als u aandacht wilt voor een onderwerp. Of als u uw mening wilt geven over een probleem, plan of gebeurtenis. De raadsgriffie zorgt ervoor dat u in contact komt met de gemeenteraad. Als griffier is Silvia verantwoordelijk voor een goede voorbereiding van de vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissie. Dat houdt in het tijdig opstellen en verzenden van de agenda’s en het opstellen van notulen en verslagen van raads- en commissievergaderingen.

 

Eerste adviseur

De griffier is de eerste adviseur van de gemeenteraad. Ze staat de volksvertegenwoordigers van Ommen met raad en daad bij. “We zien er naar uit om te bouwen aan een efficiënte en moderne gemeenteraad en griffie,” aldus Henri Mors, voorzitter van de werkgeverscommissie.

Silvia en Henri

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Gemeente Ommen

Gerelateerde berichten