Nieuwe buurtbussen in gemeente Hardenberg

Er rijden sinds maandag 12 december nieuwe buurtbussen door Beerzerveld, Bruchterveld/Ebbenbroek en De Krim. De bussen zijn rolstoelvriendelijk, hebben Wi-Fi én reisinformatieschermen. En u kunt nu betalen met uw bankpas, creditcard en slimme mobiel/slimme horloge.

Nieuwe buurtbussen

Er kunnen nog steeds maximaal acht personen in de nieuwe bussen. De instap is makkelijker: iets breder en lager. En toegankelijk voor mensen in een rolstoel. De nieuwe buurtbussen hebben Wi-Fi. En schermen met reisinformatie voor de passagiers en chauffeur. Ook kunt u betalen met OV Pay: in- en uitchecken met bankpas, creditcard of slimme mobiel/slimme horloge.

 

Andere vervoerder, dezelfde naam

De komende 13 jaar regelt EBS het busvervoer in onze regio. Hierdoor zijn de oude Mercedes Sprinters vervangen door verlengde Volkswagen Crafters. Alle bussen blijven er hetzelfde uitzien, omdat de merknaam buurtRRReis blijft.

 

Rijdende bussen met dank aan de vrijwilligers

Afgelopen week hebben de buurtbusverenigingen de chauffeurs al kennis laten maken met de nieuwe voertuigen. De chauffeurs van deze buurtbussen zijn allemaal vrijwilligers. Vooral door hun inzet kunnen ook deze nieuwe buurtbussen weer worden gebruikt in onze samenleving.

 

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Gemeente Hardenberg

Gerelateerde artikelen