Metalliefhebbers headbangen tot laat in de avond tijdens Muziek in de Boerderij in Hardenberg

Zaterdagavond was het ouderwets gezellig in De Boerderij in Hardenberg tijdens de metalavond van “Muziek in de Boerderij”. De zaal was volledig uitverkocht en het publiek genoot zichtbaar van de bands No Remorse en Bladecrusher.

No Remorse, een Metallica coverband, bracht de klassiekers van de metalgiganten ten gehore. Het publiek zong uit volle borst de bekende nummers mee. Bladecrusher, een Crossover/Thrash Metal band uit het noorden van Nederland, zorgde voor een stevige portie eigen werk. De energieke band bracht het publiek in beweging en kreeg de zaal aan het headbangen.

Enkele technische problemen met het geluid konden de pret niet drukken. Beide bands wisten professioneel om te gaan met de onverwachte hindernissen en zetten een geweldige show neer. De decibellen liepen tijdens de avond op tot wel 108, wat duidelijk te merken was aan de energie in de zaal.

Geslaagde avond en boost voor metal scene

Deze metalavond was een groot succes en een mooie opsteker voor de metal scene in Hardenberg. Het initiatief van Muziek in de Boerderij met metalmuziek krijgt hierdoor weer nieuw leven, met een flinke boost. Eerder moesten er namelijk al twee avonden geannuleerd worden door achterblijvende kaartverkoop.

Enthousiaste vrijwilligers

De Baalderborg groep, die ook werkzaam is op de naastgelegen kinderboerderij, had de handen vol met het opbouwen van het podium afgelopen week en het inrichten van de zaal. Onder leiding van enthousiaste vrijwilligers en cliënten van Baalderborg werd De Boerderij omgetoverd tot een metaltempel. De locatie kenmerkt zich als ouderwets gezellig en onder het genot van een biertje van slechts 2 euro konden bezoekers genieten van de muziek.


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper

Gerelateerde berichten