MSX veiling in Mariënberg een uniek gebeuren

De M.V.M. computerclub zet zich in om deze computers uit de vergetelheid te halen en te beschermen tegen verder uitsterven. Dit doet ze door de MSX-computers en de bijbehorende hardware en software te verzamelen, te onderhouden en beschikbaar te stellen voor verzamelaars en gebruikers.

De MSX-computer was een populaire computer in de jaren ’80 en wordt door veel mensen nog steeds beschouwd als een icoon uit die tijd. Het was een populaire computer in Japan en werd ook in Europa verkocht door verschillende fabrikanten. Deze computer was bedoeld als een standaard computer voor huishoudens en scholen. Het was zelfs één van de eerste computers die een compleet ecosysteem had, inclusief games, software en hardware. Voor veel mensen is de MSX-computer een belangrijk deel van hun jeugd en een bron van mooie herinneringen.

 

Clubdag met veiling

Zaterdag 11 februari was er een clubdag. Deze was in De Grendel in Mariënberg. Bezoekers kunnen niet alleen een veiling bijwonen, maar ook tal van activiteiten beleven. Er waren demonstraties van oude games en software. Ook waren er veel bezoekers om gewoon lekker te praten over hun ervaringen met deze computers. Soms ontstaan er zo zelfs nieuwe vriendschappen. De MSX-veiling was een groot succes. Veel verzamelaars en gebruikers konden hun verzameling uitbreiden met bijzondere stukken. De opbrengst van de veiling gaat rechtstreeks naar de verkopers. De computerclub zorgt ervoor dat de MSX-computers en bijbehorende hardware en software op een waardige manier worden overgedragen aan nieuwe eigenaren.

 

De MSX-Vriendenclub Mariënberg is een unieke club die zich inzet om de historie van de MSX-computer te bewaren. Maar ook vooral om de historie te delen met nieuwe generaties. De club hoopt dat de MSX-computer voor altijd een deel zal blijven uitmaken van de Nederlandse computergeschiedenis. Door deze clubdag met veiling hoopt de computerclub een bijdrage te hebben geleverd aan het beschermen en verspreiden van deze bijzondere erfenis.

 


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten