Rouwcafé de plaats om lotgenoten te ontmoeten

Het verliezen van een dierbare is ingrijpend. Emotioneel én praktisch gezien komt er veel op je af. Naar aanleiding van de behoefte van inwoners om anderen te ontmoeten die hetzelfde meemaken, wordt weer een Rouwcafé gehouden.


De twee organisaties De Kern en De Stuw, geven met deze editie van het Rouwcafé een vervolg aan eerder georganiseerde Rouwcafés. Toen werd in samenwerking ook het handboek Rouwverwerking ontwikkeld. “Rouw is de achterkant van liefde” is één van uitspraken die destijds werd gedaan.

Het eerstvolgende Rouwcafé is op dinsdag 21 februari van 19.30 – 21.00 uur in het Kronkelhonk Slagharen (Kronkelweg 2). Het thema tijdens deze bijeenkomst is “rituelen”.

Rouwcafé

Tijdens het Rouwcafé kun je lotgenoten ontmoeten om ervaringen met rouwverwerking uit te wisselen. Ook is er een spreker in het kader van het thema. Deelname aan het Rouwcafé is gratis. Indien er na het bezoek aan het Rouwcafé behoefte is om na te praten in een groep of individueel, is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met Alice Cramer, geestelijk verzorger.

 

Handboek rouwverwerking
De Kern en De Stuw hebben een Handboek rouwverwerking ontwikkeld. Het handboek nodigt uit om praktische zaken rond een overlijden op een rij te zetten. Juist op het moment dat je hoofd daar helemaal niet naar staat. De Stuw en De Kern hopen dat dit handboek een praktische steun kan zijn in tijden van verdriet en rouw. Beide organisaties bieden vanuit hun eigen expertise ondersteuning.

Het handboek rouwverwerking is hieronder via de site van De Stuw te downloaden. Tijdens het Rouwcafé zijn er ook gedrukte exemplaren aanwezig om mee te geven. Heb je vragen over het Handboek rouwverwerking of wil je een papieren exemplaar ontvangen? Neem dan contact op De Stuw of De Kern.

Rouwcafé
Download hier het handboek (pdf-bestand)

Planning Rouwcafés

Het Rouwcafé wordt eens per maand telkens in een andere kern van de gemeente Hardenberg gehouden. De volgende bijeenkomsten zijn op:

  • 4 april, Locatie: Stuwdijk 4 Hardenberg
  • 16 mei, Locatie: Baron Dedemsvaart
  • 20 juni, Locatie: MFA De Krim

 

Tekstverwerking: Jeffrey Varweg, Omroep NOOS
Bron: De Stuw

Gerelateerde berichten