Motor rijdt kerk binnen in Kloosterhaar

In de Frederikskerk in Kloosterhaar is zondagmorgen een motor de kerk ingereden. Dit was niet per ongeluk, maar een doelbewuste actie van motorclub CMA.

Zondag 19 februari gebeurde er iets ongebruikelijks in de Frederikskerk in Kloosterhaar. De Christian Motorcyclists Association (CMA), kwam op hun motoren naar de kerk om deel te nemen aan de dienst. Het was een opmerkelijk gezicht, aangezien de meeste kerkgangers gewoonlijk te voet of met de auto komen.

Motor rijdt kerk binnen

De dienst begon ook al op een bijzondere manier, namelijk met een motor die de kerk binnenreed. Dit werd door de meeste kerkgangers als ongebruikelijk ervaren. Al snel bleek dat het motorrijders waren met een missie. Motorrijders met dezelfde overtuigingen en passie als de rest van de kerkgangers.

 

Wapenuitrusting

Het thema van de dienst was ‘de wapenuitrusting’, wat symbolisch werd uitgebeeld door kinderen die aanwezig waren in de dienst. Ze kregen delen van een motorpak aan en er werd een vergelijking gemaakt met de Bijbelteksten over de wapenuitrusting en het nut van bijvoorbeeld een helm opdoen op de motor.

Na de dienst was er de mogelijkheid om een bijbel mee te nemen die de CMA zelf had laten drukken, met getuigenissen erin. Daarnaast konden de bezoekers een patch kopen met pakkende teksten die je op je hesje kunt naaien. Veel kerkgangers gaven aan onder de indruk te zijn van de boodschap die de CMA had meegegeven. De kerkleden moesten toch even wennen aan de andere invulling van de dienst die ze normaal gesproken gewend zijn.

CMA

De CMA is een organisatie die de liefde voor motorrijden combineert met het christelijk geloof. Hun missie is om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met het geloof, zowel op plekken waar motorrijders samenkomen als in kerken. Dit was dan ook de reden waarom ze bij de Protestantse gemeente in Kloosterhaar waren.

Op deze bijzondere manier heeft de CMA ook in Kloosterhaar weer veel mensen weten te bereiken. CMA heeft als missie het geloof te verspreiden. De combinatie van de motorrijders van de CMA en de kerk in Kloosterhaar was een geslaagde en inspirerende samenwerking. Het bewees maar weer eens dat niet iedereen aan de buitenkant gelijk is. Mensen lijken soms anders in hun uiterlijk en levensstijl, toch kunnen ze verbonden zijn door hun geloof. Het was een mooie dag voor alle aanwezigen, die zich zeker de komst van de CMA naar de Frederikskerk zullen herinneren.

Klik hier voor meer informatie over CMA

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s en bron: Bas Schipper, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten