Leer je eigen biologische groenten kweken

Vereniging Groei & Bloei – afdeling Coevorden en Bibliotheek Hardenberg houden een cursus Moestuinieren voor beginners. Lijkt het je leuk om je eigen groenten te kweken, helemaal biologisch? Meld je dan aan voor deze boeiende praktijkcursus.

Een moestuin hoeft zeker niet groot te zijn en ook niet heel veel tijd te kosten om er veel plezier aan te beleven. In deze cursus leer je in vier ochtenden de basis van het kweken van je eigen groenten. Geen lange theoretische verhalen, maar vooral praktische instructies. Leren door te doen en aan het eind van de cursus zijn je eerste voorjaarsgroenten klaar om te oogsten!

 

Ronald Rinsma

De cursus wordt gegeven doorRonald Rinsma uit Stadskanaal. Hij is een ervaren moestuinierder en ook eigenaar van de webwinkel moestuinierder.nl. Onder begeleiding ga je direct aan de slag en worden ervaringen met medecursisten gedeeld. Alle onderwerpen rondom de moestuin worden stap voor stap behandeld: plannen, zaaien en verspenen, verzorging en oogsten. Zo kun je zelfs zonder groene vingers een mooie moestuin maken.

 

Oefentuintje bij Tuindersvereniging De Hulte Coevorden

Voor de duur van de cursus wordt voor alle deelnemers een oefentuintje beschikbaar gesteld door Tuindersvereniging ‘De Hulte’ aan de Hulteweg in Coevorden. Gedurende de gehele cursusperiode kunnen de deelnemers daar zelf hun tijdelijke tuintje verzorgen en onderhouden.

 

Locatie, tijdstip en datatuin

De lessen worden gegeven op de tuinen van Tuindersvereniging ‘De Hulte’ aan De Hulteweg in Coevorden. De cursus wordt gehouden op zaterdagochtend van 09.30 – 12.00 uur. Houd de volgende data alvast vrij: 11 maart, 15 april, 20 mei en 17 juni.

 

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie en de kosten op de website van de Vereniging Groei & Bloei: www.coevorden.groei.nl. Hier kun je je ook aanmelden. De informatie vind je ook op www.bibliotheekhardenberg.nl. En wil je je graag eerst inlezen over de moestuin? In de Bibliotheek vind je een schat aan boeken over dit actuele onderwerp!

 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten