Midwinterhoornwandeling door Reestdal

De Ekelbloazers uit Zuidwolde en de midwinterhoornblazers uit Hardenberg blazen zondag 11 december, op meerdere locaties in het Reestdal, op de midwinterhoorn. Daarmee laten zij het wandelend publiek genieten van deze eeuwenoude traditie.

Vanaf bezoekerscentrum De Wheem kunt u op zondag 11 december kiezen uit twee wandelroutes door het Reestdal. Er is een korte en een lange route. Langs de routes door het Reestdal klinkt dan het mysterieuze geluid van de midwinterhoorns .

 

Warme winterse kost en gezelligheid

Juist in de winter als de natuur in winterrust is, is het heerlijk wandelen. De roep van de midwinterhoornblazers begeleidt je tijdens je wandeling door het Reestdal. Een knusse wintersfeer, goed gezelschap en heerlijk eten en drinken zijn de gewenste ingrediënten om er een meer dan sfeervolle middag van te maken.

Voor of na je wandeling kun je bij de vuurkorven op het erf van De Wheem genieten van een kop soep, een warme rookworst, een glas Glühwein of warme chocomelk en knieperties. Op de deel van het bezoekerscentrum staan diverse kramen en er is live muziek. De vrijwilligers van Landschap Overijssel zetten zich samen in voor een gezellige wintermiddag.

 

Starttijd en Kosten

Je kunt op 11 december starten bij de Wheem, Oud Avereest 22 Balkbrug.
Lange wandeling: start tussen 11.00 en 14.00 uur
Korte wandeling:  start tussen 11.00 en 15.00 uur

Er zijn wel kosten verbonden aan de wandeling, kinderen tot en met 12 jaar wandelen gratis mee. Tenzij je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Landschap Overijssel

Gerelateerde berichten