Unieke Belevenis tijdens Herstart van de Midnightwalk in Hardenberg

In een bruisend spektakel van cultuur, culinaire hoogstandjes en betrokkenheid heeft de Midnightwalk in Hardenberg zijn langverwachte comeback gemaakt. Het evenement, dat jaarlijks door toegewijde vrijwilligers wordt georganiseerd.

De groot aantal deelnemers aan de wandeltocht, die dit jaar weer van start ging na een aantal jaren afwezigheid ivm corona, bevonden zich op een route van ruim 6 km. De tocht voerde hen door het hart van Hardenberg, langs diverse gebouwen en andere bezienswaardigheden die normaal gesproken niet voor het publiek toegankelijk zijn. Deze unieke inkijkjes gaven de wandeling een bijzondere charme.

De Midnightwalk is niet zomaar een wandeling; het is een sportief evenement doordrenkt met cultuur, gastronomie en lokale betrokkenheid. Samenwerkingen met zangkoren, de middenstand, lokale bandjes en enthousiaste vrijwilligers zorgden voor een levendige sfeer gedurende de hele avond. De gehele route was gemarkeerd met waxinelichtjes en vuurpotten.
Niet te vergeten werden ook de jongste deelnemers niet over het hoofd gezien, met een speciale route van ca. 3 km die de tocht zeer geschikt maakte als gezinsuitje.

Tijdens de Midnightwalk maakten deelnemers een tussenstop bij Omroep NOOS, waar ze achter de microfoon konden plaatsnemen voor een live radio-uitzending. Een unieke ervaring waar wandelaars zelf de ervaring van radiopresentatie konden ontdekken.

Het hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld de gezellige sfeer.
De organisatoren zorgden ervoor dat de avond van begin tot eind een feestelijke belevenis werd.

De Midnightwalk, die in 2019 voor het laatst plaatsvond, markeerde zijn zesde editie. Na een aantal jaren van afwezigheid, is de tocht dit jaar weer op de kaart gezet en belooft het een terugkerende traditie te worden. Deze herstart biedt een unieke gelegenheid voor vriendengroepen, families, sportclubs, scholen, werkteams en verenigingen om samen deel te nemen aan een sportief en verbindend evenement.

Dit alles werd georganiseerd door:

Rotary Hardenberg: Diverse serviceclub in Hardenberg met leden uit verschillende beroepen, gericht op gemeenschapsbinding en het ondersteunen van goede doelen.

Lions Hardenberg: Lokale Lions Club die zich belangeloos inzet voor hulpbehoevenden, met kernwaarden zoals externe hulp, zelfontplooiing en vriendschap.

De opbrengsten voor deze avond kwamen ten goede aan: Vecht voor de jeugd.


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper

Gerelateerde berichten