Kerstmarkten bij onze naaste oostenburen breken bezoekersrecord na herstel van corona

Na een periode van beperkingen door de coronapandemie is er goed nieuws uit Duitsland: de kerstmarkten in het land worden dit jaar meer bezocht dan ooit tevoren. Met het einde van de beperkingen van twee jaar geleden lijken mensen de gezelligheid en traditionele charme van de kerstmarkten weer te omarmen.

Vanuit alle hoeken van het land stromen bezoekers toe om te genieten van de feestelijke sfeer, gezelligheid en samen zijn. De populaire kerstmarkten in Duitsland hebben alles uit de kast gehaald om bezoekers een onvergetelijke ervaring te bieden. Met kraampjes vol ambachtelijke producten, glinsterende kerstverlichting en betoverende decoraties is er voor ieder wat wils.

Veel mensen uit de regio maken van een bezoek aan de kerstmarkten een speciaal dagje uit. Het lijkt erop dat de kerstmarkten niet alleen een plek zijn om inkopen te doen, maar ook een sociale gebeurtenis waar mensen samenkomen om alvast in de kerstsfeer te komen.
Ook in Nederland lijkt deze traditie uit Duitsland over te waaien en zijn er ook bij ons vele kerstmarkten te vinden.

Onze verslaggever heeft onlangs de kerstmarkt in Osnabrück bezocht en heeft een sfeervolle reportage samengesteld. De kerstmarkt in Osnabrück, die nog geopend is tot en met 22 december, biedt een mix van traditionele en eigentijdse kerstattracties. Van culinaire hoogstandjes tot prachtige handgemaakte geschenken, de markt belichaamt de kerstgeest op zijn best.

Of het nu gaat om het proeven van lokale lekkernijen, het bewonderen van ambachtelijk vakmanschap of simpelweg genieten van de betoverende sfeer, de kerstmarkten in Duitsland blijken een onmisbaar onderdeel van de feestdagen.


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper

Gerelateerde berichten