“VEZ Kerk Zwolle verlicht de stad met sprankelende Kerst-Glowdienst voor jongeren”

De verslaggever van Omroep NOOS bracht afgelopen zaterdag een bezoek aan de speciale Kerst-Glowdienst bij de VEZ-kerk in Zwolle.
Deze kerk is ook steeds meer in trek bij mensen uit de regio Hardenberg. Met maar liefst 5000 leden uit verschillende regio’s trekt deze levendige gemeente niet alleen op zondagen, maar ook tijdens speciale evenementen zoals kerst, duizenden bezoekers.
Voor de aankomende kerstviering worden zelfs 7000 enthousiaste bezoekers verwacht, wat heeft geleid tot de toevoeging van extra diensten om aan de grote vraag te voldoen.

De VEZ-kerk, die actief betrokken is bij verschillende netwerken in omliggende plaatsen en staat bekend om haar dynamische aanpak. Zaterdag stond er een indrukwekkende dienst voor jongeren op het programma, met als bijzondere toevoeging DJ Roberto Rosso. Deze christelijke DJ, bekend om zijn eigen dance hits met diepgaande christelijke boodschappen, zorgde voor een unieke sfeer die je niet zomaar verwacht tijdens een “kerkdienst”.

Niels Westrik leidde de dienst op charismatische wijze, waarbij hij perfect aansloot bij het massaal aanwezige jonge publiek. Het thema van de avond was ‘Glow’, een uitnodiging om te schijnen in het licht van God. De boodschap was duidelijk: om te stralen, moesten de jongeren bereid zijn hun zonden achter zich te laten. Opvallend was de massale respons van jongeren die naar voren kwamen om voor dit doel te laten bidden.

Na het gebed barstte de zaal los op de opzwepende beats van DJ Roberto Rosso. Dit samenspel van geloof en muziek bewees dat de VEZ-kerk niet alleen springlevend is, maar ook actief verbinding zoekt met de jeugd, die de toekomst vertegenwoordigen. De VEZ-kerk schijnt letterlijk en figuurlijk licht in en buiten de stad Zwolle, een bemoedigend signaal van verbondenheid en dynamiek.

Elke 3e zaterdag van de maand is er een “Glow dienst” in de VEZ in Zwolle, zie voor meer informatie de website van de VEZ gemeente Zwolle.


Tekstverwerking: Bas Schipper, Omroep NOOS
Foto’s: Bas Schipper

Gerelateerde berichten