Met je buurt de winter door

Postcode Loterij Buurtfonds wil buurten in Nederland de winter door helpen. Door de hoge energieprijzen komen buurtprojecten en -activiteiten echter onder druk te staan. Daarom lanceert het Postcode Loterij Buurtfonds de campagne ‘Met je buurt de winter door’.

Het Postcode Loterij Buurtfonds vindt het belangrijk dat buurtbewoners elkaar deze winter blijven ontmoeten en zich gezamenlijk blijven inzetten voor hun buurt. Door de hoge energieprijzen komen buurtprojecten en -activiteiten echter onder druk te staan. Daarom lanceert het Postcode Loterij Buurtfonds de campagne ‘Met je buurt de winter door’. Maatschappelijke organisaties kunnen van 8 november tot en met 28 februari 2023 een (extra) aanvraag indienen voor een bijdrage tussen de 500 en 5.000 euro. Bij goedkeuring staat het bedrag binnen zes weken op de rekening.

 

Energie voor de buurt

De extra bijdrage kan worden ingezet voor projecten of activiteiten die voor een grote groep buurtbewoners toegankelijk is, zodat zij samen warm de winter kunnen doorkomen. Denk hierbij aan het inzetten van energiecoaches uit de buurt, voor de buurt, samen eten in het buurthuis zodat mensen niet thuis in de kou zitten, een informatieavond over energiebesparing of het organiseren van een duurzaamheidsweek. Anders dan normaal mogen ook aanvragers die dit jaar al een bijdrage hebben ontvangen een (extra) aanvraag indienen.

Heb jij een goed idee om je buurt te helpen om samen warm de winter door te komen? Via deze link kun je een aanvraag indienen.

 

Over Postcode Loterij Buurtfonds

Het Postcode Loterij Buurtfonds is opgezet om buurtprojecten te ondersteunen zodat ze snel gerealiseerd kunnen worden en om buurtbewoners te inspireren om in actie te komen. Alle in Nederland gevestigde maatschappelijke organisaties kunnen een aanvraag indienen voor een bijdrage tussen de €500 en €5.000,-. Het Postcode Loterij Buurtfonds is onderdeel van Stichting DOEN en wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij. Meer weten? Zie www.postcodeloterijbuurtfonds.nl.

Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten