Menteam Reints debuteert in Exloo

Menteam Reints uit Bruchterveld was van 22 tot en met 26 maart in Exloo. Het team deed met het tweespan mee aan de eerste buitenwedstrijd van 2023. Daarbij debuteerde ze op het hoogste internationale niveau (drie sterren).

Donderdag gingen de pony’s Ravel en Verdi voor de veterinaire keuring. Alles werd gelukkig goed bevonden. De pony’s mochten vrijdag starten in de dressuur. Een hele aardige proef werd neergezet. Van de vijftien deelnemers, werd de proef beloond met een zesde plaats.

Op zaterdag was het tijd voor de marathon, de specialiteit van het team. Hierin werd overtuigend de 1e  plaats opgeëist. Daarmee steeg het team in het totaal klassement naar de tweede plaats.

 

Het laatste onderdeel op zondag is het kegelparcours. Hierin is het belangrijk om geen ballen van de kegels te rijden en binnen de toegestane tijd te blijven. Het team bleef foutloos binnen de toegestane tijd. Daarmee is de tweede plaats behouden in het totaal klassement.

 

Komende weken kan er flink getraind worden op de verbeterpunten voor de aankomende wedstrijd. Deze is van 13 t/m 16 april in het Limburgse Kronenberg.

 

     


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Menteam Reints

Gerelateerde berichten