Marit wint lokale Voorleeswedstrijd

Marit Okken uit Schuinesloot van de Wegwijzer is de eerste van de drie lokale voorleeskampioenen. Acht schoolkampioenen uit groep 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente Hardenberg streden maandag 23 januari in de lokale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

De eerste ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in de gemeente Hardenberg werd maandag 23 januari gehouden. Bibliotheek Hardenberg organiseert de lokale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd voor  De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat al 30 jaar!

 

Maar liefst 28 basisscholen uit de gemeente Hardenberg hebben hun schoolkampioen aangemeld voor deze 30e editie. De schoolkampioenen laten in drie rondes horen hoe goed zij kunnen voorlezen: op 23 en 25 januari in de Balletzaal bij de Bibliotheek in het LOC+ Hardenberg en op 26 januari in De Gashouder in Dedemsvaart.

 

De eerste ronde was op maandag 23 januari. Er namen 8 schoolkampioenen aan deel. Ze lazen voor uit een boek waar ze enthousiast over zijn en dat leuk is om naar te luisteren. Liefst van een fragment dat geschikt is voor iets jongere luisteraars. De inleiding plus het voorlezen van het fragment duurt minimaal drie en maximaal vijf minuten.

 

De jury

Freddie Schuldink (beleidsambtenaar cultuur, Gemeente Hardenberg), Karin Kosters (coördinator VoorleesExpress) en Janko Ekkel (auteur, uitgever en schrijfcoach).

Marit is eerste Lokale Voorleeskampioen

Marit Okken uit Schuinesloot van de Wegwijzer werd de eerste van de drie lokale voorleeskampioenen. De jury noemde haar volgende pluspunten: een goede compacte inleiding met illustratie over boek en auteur, heel rustig lezend, een duidelijke stem, een goede intonatie, een mooi verhaal en goed contact met het publiek.

Door naar Regionale Finale

Marit en de twee volgende winnaars mogen zich ‘lokaal voorleeskampioen’ noemen en gaan door naar de regionale finale. Die is op 23 februari in De Carrousel te Ommen. Na de regionale finale volgt de provinciale finale op 6 april in het ZINiN-Theater in Nijverdal. De winnaar van de finale van Overijssel zal de provincie vertegenwoordigen tijdens de zinderende landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op 24 mei in Utrecht.

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Foto’s: Harry Kruiper, Omroep NOOS
Bron: Bibliotheek Hardenberg

 

Gerelateerde berichten