Lionsclub houdt spijkerslaan actie voor DeKibo

Tijdens het aankomende pinksterweekend houdt Lionsclub Vechtdal een spijkerslaan actie voor DeKibo. Dit is in samenwerking met de organisatie van Foodtruckfestival Hapjes Dag

DeKibo is een kinderboerderij met een speeltuin aan de Langewijk in Dedemsvaart. Voor het voortbestaan en het vernieuwen van de kinderboerderij is de organisatie afhankelijk van vrijwilligers, donaties en sponsoren.

Er zijn pony’s, geiten, hangbuikzwijntjes, zelfs struisvogels en nog veel meer andere diersoorten te vinden. De kinderboerderij wil graag bij elk van de aanwezige diersoorten een informatiebord maken. Hierop komt informatie als; wat voor geluid maakt het betreffende dier. Wat eet het betreffende dier. Hoe heten de jonge dieren en andere leuke weetjes die spelenderwijs worden gepresenteerd.

Naast dat ze de bezoekers op deze manier van extra informatie kunnen voorzien, kan hier voor de jonge bezoekertjes een puzzeltocht bij gemaakt worden. Lionsclub Vechtdal wil zich graag inzetten om het benodigde bedrag in te zamelen voor DeKibo.

Sla jij altijd de spijker op zijn kop? Ga dan zaterdag 27 mei en zondag 28 mei naar de derde editie van Hapjes Dag ‘het leukste Foodtruckfestival tijdens Pinksteren’. Deze wordt gehouden op het historische terrein van streekmuseum ‘De Kalkovens’ in Dedemsvaart. Met het spijkerslaan steun je dit goede doel! Voor meer informatie zie www.lionsvechtdal.nl

 

Over de Lions en Leo’s

Lionsclubs zetten zich in om anderen te helpen. Een Leo Club is een serviceclub voor jonge mensen van 18 tot 35 jaar die regelmatig bij elkaar komen om service te bieden aan de maatschappij. Zij zijn ’s werelds grootste serviceorganisatie. Met 1,4 miljoen Lions-leden in meer dan 200 landen en 175.000 Leo’s-leden in 145 landen zetten zij zich wereldwijd in voor het goede doel. Ongeacht hoe groot of klein dat doel ook is. In Nederland zijn ruim 11.000 Lions georganiseerd in 435 clubs en 250 Leo’s in 19 clubs. Hun belangrijkste motto: We Serve. ‘Wij dienen de samenleving, altijd en overal.’ Voor meer informatie over de Lions of Leo’s, bezoek www.lions.nl of www.leo-club.nl.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten