Rondje Radewijk op tweede pinksterdag

Een van de leukste fietstochten van de omgeving, Rondje Radewijk, kun je weer fietsen! Op 29 mei, tweede pinksterdag, kan iedereen weer mee fietsen.

Rondje Radewijk is een 24 kilometer lange fietstocht. Daarbij is onderweg van alles te zien en te beleven in en rondom het prachtige dorpje Radewijk. Op vrijdag 12 mei is de route officieel gepresenteerd. De kinderen van groep 5 t/m 8 van SLS de Ravelijn mochten met een spannend douane-spel letters smokkelen en op deze wijze de opening verrichten.

 

Het Rondje is een initiatief van een aantal ondernemers uit Radewijk en omgeving en krijgt na een aantal corona-jaren weer een vervolg. Deelnemers aan de fietstocht kunnen een afwisselende en boeiende dag verwachten langs acht verschillende erven. Waaronder bakkerij de Rokermolen en Korenmolen Windlust, Kerk de Opgang, Buitengoed Erve Raewyck, boerderij camping- speel- en zorgboerderij Grenszicht, Loonbedrijf Ramaker, minicamping ’t Loozerveld, Vijvertuinen Ada Hofman, Nijeboer bouw en de Erfontwikkelaar.

Ook voor kinderen is er op elk erf wel vertier te vinden. Ze kunnen vliegeren vliegers, ponyrijden, machtige trekkers bekijken én er is onderweg een leuke speurtocht voor de jongsten uitgezet!

 

Wil je ook meefietsen?

De route is geopend van 10.00-16.00 uur. Je mag bij elk erf starten. Routekaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de deelnemende erven en bij het informatiepunt Hardenberg. De kosten zijn € 2,- per persoon. Op de dag zelf zijn de routekaarten te verkrijgen bij de deelnemende erven.

 

Auto parkeren

Kom je met de auto? Parkeren kan bij minicamping Loozerveld, Kerk de Opgang, dorpshuis de Heugte en Buitengoed Erve Raewyck.


Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Rondje Radewijk

Gerelateerde berichten