Leen en probeer een e-reader

Altijd al benieuwd geweest hoe een e-reader werkt en of het wat voor jou is? Vanaf nu kun je een e-reader lenen bij de Bibliotheek in Hardenberg.

 

Voordelen van een e-reader

Het fijne van een e-reader is dat je bijvoorbeeld zelf kunt bepalen hoe groot de letters op je scherm zijn. Daarnaast is de e-reader vaak wat makkelijker vast te houden dan een boek. Al helemaal als je liggend wilt lezen. En ga je op vakantie, dan hoef je geen stapel boeken meer mee te nemen, want deze staan allemaal op je e-reader!

 

Online Bibliotheek

Ben je al benieuwd wat voor soort boeken je online kunt lenen? Neem eens een kijkje op onlinebibliotheek.nl en blader gerust door alle e-books. Als je lid bent van de Bibliotheek dan kun je al deze boeken lenen.

 

Hoe werkt het lenen van de e-reader?

De Bibliotheek Hardenberg heeft acht e-readers om uit te lenen. Via de website www.bibliotheekhardenberg.nl/collectie typ je in het zoekvenster het woord ‘e-reader’, daarna kun je deze reserveren. Je ontvangt een e-mail wanneer de e-reader voor je klaar ligt. Je kunt deze dan ophalen bij de balie van de desbetreffende vestiging. Vind je het lastig om online te reserveren? Ga dan persoonlijk langs in één van de vestigingen van de bibliotheek en zij helpen je verder.

Omdat er slechts acht e-readers zijn om uit te lenen, kun je deze maximaal drie weken lenen! Je kunt het lenen ook niet verlengen. Zo heeft iedereen de kans om een e-reader uit te proberen. Er staan vier verschillende boeken op van verschillende genres. Zo kun je uitproberen of het lezen met een e-reader je bevalt.

 

Hulp bij het gebruiken van je e-reader

Ben je enthousiast geworden over het lezen op een e-reader en wil je graag hulp bij het gebruiken hiervan? Bijvoorbeeld leren om boeken op je e-reader te zetten? Neem dan contact op met de Bibliotheek of ga bij hun langs.

 


 

Tekstverwerking: Tineke Eilander, Omroep NOOS
Bron: Bibliotheek Hardenberg

Gerelateerde berichten