Koningsfeest Beerzerveld, Beerze & Mariënberg

‘Als het elders kan dan waarom niet in onze drie dorpen’. Dat was zo’n beetje de strekking van het verhaal wat enkele enthousiaste inwoners van de drie dorpen Mariënberg, Beerzerveld en Beerze hadden.

Het Koningsfeest staat voor de deur en in de dorpen Beerzerveld en Mariënberg staat een feest van formaat gepland. Roy Lotterman en William de Bruin, namens het bestuur van Koningsfeest Beerzerveld & Mariënberg, kondigen met enthousiasme een feest aan dat jong en oud zal verenigen.

Met een oproep om gezamenlijk te vieren, benadrukken Lotterman en De Bruin het belang van een evenement dat voor iedereen toegankelijk is. “Het gaat echt een feest voor de gehele bevolking worden, van nul tot honderd,” aldus Lotterman. “Daarom hebben wij naast een volleybaltoernooi ook koersbal. Het moet een jaarlijks terugkerend gezellig feestje worden waar iedereen zich naar hartenlust kan vermaken.”

Westerpark

Het evenement zal plaatsvinden op het prachtige sportpark Het Westerpark, de thuishaven van voetbalvereniging Mariënberg, gelegen op de grens van Beerzerveld en Mariënberg. Het doel is duidelijk: samen het Koningsfeest vieren met, door en voor elkaar.

Het feest begint om 12:00 uur en gaat door tot ’s avonds 21:30 uur. Het programma biedt voor elk wat wils, inclusief activiteiten voor kinderen zoals springkussens, schminken, en bezoekjes van de mascottes Bultje en Pallie. Foodtrucks zorgen voor culinaire verwennerijen en er is voldoende drank beschikbaar. De middag wordt afgesloten met een spetterend optreden van de live-band Wildeboer uit Meppel, gevolgd door een DJ die het sportpark zal laten bruisen met de beste hits.

Basis voor de komende jaren

Lotterman en De Bruin zetten in op een solide basis voor de komende jaren. “We gaan niet over één nacht ijs,” zegt De Bruin, “we willen het Koningsfeest meteen goed neerzetten.” Het volleybaltoernooi staat open voor iedereen, van vriendengroepen tot straten en buurten, en aanmeldingen worden verwelkomd via verschillende sociale media-kanalen.

Het enthousiasme van de organisatie kent geen grenzen, met plannen om het feest in de toekomst uit te breiden tot een knus ‘laidback’ festival met meer foodtrucks en activiteiten. “We zitten in ieder geval niet stil,” zegt Lotterman, “we houden je op de hoogte.”

Het Koningsfeest vindt plaats op zaterdag 27 april op Sportpark Het Westerpark, van 12:00 tot 21:30 uur.


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS.
Foto’s: Alfred Dorgelo

Gerelateerde berichten