Kindermiddag Gi-ga-groen! bij De Koppel

Bibliotheek Hardenberg, Staatsbosbeheer en De Koppel houden woensdag 2 november een kindermiddag, die in het teken staat van: ‘Gi-ga-groen’! ‘Gi-ga-groen’! is ook het thema van de Kinderboekenweek.


De Kinderboekenweek was in oktober. Maar deze activiteit vindt lekker eigenwijs in november plaats. Rondom het thema ‘Gi-ga-groen’ zijn veel boeken te vinden, die daar van alles mee te maken hebben. Dit jaar dus van alles over de natuur; van de leukste dierenweetjes, op avontuur in het bos tot de mooiste natuurillustraties in prentenboeken.

 

De activiteit bestaat uit twee delen:

1. Thea Uri, lid van het Schrijverscollectief Hardenberg, komt voorlezen uit haar eerste kinderboek: “Bikkel”, waarin aandacht voor dieren en de natuur. Hoofdpersoon Stijn in het boek moet veel obstakels overwinnen en spannende avonturen aangaan om uiteindelijk zijn hond te vangen. Alle kinderen krijgen een Natuur-doeboekjes, met quizvragen, spelletjes, weetjes en nog veel meer. Die mogen de kinderen na afloop mee naar huis nemen.

2. Boswachter Jos van Staatsbosbeheer neemt de kinderen mee naar de Koppeltuinen. Daar zoeken ze samen naar gi-ga-groene blaadjes van de vele plantensoorten die daar groeien. De blaadjes hebben allemaal verschillende vormen. Sommige lijken zelfs op een vogelveer. En de ene is glad, de andere ruw, rond, lang of smal. Ontdek het allemaal en help de boswachter mee met blaadjes zoeken. Deze activiteit met de boswachter vindt iedere eerste woensdag van de maand plaats. Hierbij kunnen ze ‘Koppelranger’ worden. Dat kan nu ook! Na afloop krijgen de kinderen een stempelkaart mee met hun eigen naam erop. Hebben ze al een stempelkaart, neem die dan mee!

 

Opgave

De activiteiten zijn voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Er kunnen maximaal 20 kinderen meedoen. Je moet je wel van tevoren aanmelden, want opgave is verplicht. Er zijn geen kosten aan de middag verbonden, en je krijgt ook nog een glas ranja en wat lekkers. De middag start om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uurtjes.

Natuuractiviteitencentrum De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg.
Tel. 0523 273388, mail info@dekoppel.com. Op maandagen gesloten.

 

Tekst: Tineke Eilander, Omroep NOOS

Gerelateerde berichten