Kinderen genieten bij brandweer Hardenberg

Op camping De Oldemeijer in Rheeze verblijven momenteel gezinnen met kinderen die allemaal met kanker te maken gehad hebben. Dankzij de brandweer van Hardenberg, mochten negentwintig kinderen zich zaterdagavond 14 mei even uitleven bij brandweerkazerne.


De Vereniging Kinderkanker Nederland is er voor iedereen die te maken heeft (gehad) met kinderkanker. Zij organiseert kampen en activiteiten voor diverse doelgroepen, waaraan alle leden kunnen deelnemen. Op camping De Oldemeijer in Rheeze verblijven momenteel gezinnen met kinderen die allemaal met kanker te maken gehad hebben. Voor de kinderen worden diverse activiteiten georganiseerd om ze even te laten genieten. Zaterdagavond werden 29 kinderen door de brandweerlieden van Hardenberg van de camping opgehaald om bij de kazerne aan diverse activiteiten mee te kunnen doen.

Bij de kazerne in Hardenberg was door de brandweer van alles klaargezet en konden de kinderen oefenen alsof zoals echte brandweerlieden doen en mochten zelfs ‘echte’ brandweerpakken aan. Zo stond er een oefencontainer klaar, die helemaal ingericht is als woning. Deze werd vol rook gezet en ieder kind wat daar doorheen liep kreeg een beloning.

Ook leerden ze de ‘knipper’ te bedienen. Met dit apparaat waarmee de brandweer meestal mensen uit auto’s knipt, mochten de kinderen proberen een zachtgekookt ei op te tillen, zonder deze te breken. Dat bleek lastiger dan gedacht. De kinderen hebben zich prima vermaakt en de 22 leidinggevenden kunnen terugkijken op een geslaagde avond.




Foto’s: GS-Media

Gerelateerde berichten