GGD sluit vaccinatielocatie Hardenberg

Met het teruglopen van het aantal coronabesmettingen, loopt het aantal evenementen juist weer op. Daarom is besloten om de priklocatie in de Evenementenhal te sluiten. Vrijdag 27 mei wordt voorlopig de laatste coronavaccinatie in Hardenberg gezet. 

De vaccinatielocatie in Hardenberg, die sinds 8 februari 2021 open is, was de tweede priklocatie van GGD IJsselland. Samen met Deventer en Zwolle was deze locatie afgelopen jaar één van de vaste priklocaties voor massavaccinatie. “Wij zijn erg blij dat we al die tijd van de Evenementenhal Hardenberg gebruik konden maken”, vertelt programmamanager Covid-19 Sebastiaan van Buuren. “Nu er steeds meer evenementen worden georganiseerd, en wij niet meer massaal vaccineren, is het voor de Evenementenhal tijd om terug te gaan naar hun core business: evenementen organiseren.” In goed overleg is daarom besloten om de priklocatie in Hardenberg te sluiten. De GGD is bezig met een nieuwe vaccinatielocatie in de gemeente Hardenberg. Van Buuren: “We zijn nu aan het kijken naar geschikte locaties. Tot die tijd is De Carrousel in Ommen de dichtstbijzijnde locatie voor Hardenbergers.”

      
Foto’s Tineke Eilander


Prikken tegen corona kan nog steeds (en vaak dichtbij)
In regio IJsselland worden momenteel nog bijna 3.000 coronaprikken per week gezet, waarvan het grootste deel herhaalprikken voor 60-plussers en mensen met een ernstige afweerstoornis. (Ter vergelijking: in de absolute piek begin dit jaar werden er 90.000 per week gezet.) Het aantal is aanzienlijk gedaald, deels omdat 85% van de inwoners in de regio al is gevaccineerd. Van Buuren: “Toch zitten daar elke week weer 1e en 2e prikken bij. Er zijn dus gelukkig nog steeds nieuwe mensen die – bijna 1,5 jaar na de eerste prik – zichzelf en de kwetsbaren om zich heen willen beschermen tegen ziekenhuisopname. De maatregelen mogen dan weg zijn, het coronavirus is dat helaas nog niet.” Ook komende maand wordt er in bijna alle gemeentes in IJsselland gevaccineerd tegen corona. Wil je weten waar jij in de buurt een coronaprik kan halen? Op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties vind je alle locaties en openingsdagen- en tijden.

 

Gerelateerde berichten